«Η αναγκαιότητα στήριξης επιχειρήσεων κι εργαζομένων δεν εξαφανίζεται με ένα click»

Απόψεις
«Η αναγκαιότητα στήριξης επιχειρήσεων κι εργαζομένων δεν εξαφανίζεται με ένα click»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ. Μαμουλάκης: Τα λουκέτα και ο εφιάλτης της ανεργίας, είναι εδώ

Ο  αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με αφορμή τις τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες για την υπό όρους επανέναρξη λειτουργίας του λιανεμπορίου, σε δήλωση του ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η επανέναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ως ένα ακόμα κυβερνητικό άλλοθι, ώστε να μην υπάρξει ουσιαστική στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων. Επί σχεδόν ένα χρόνο, οι εμπορικές επιχειρήσεις υπολειτουργούν ή παραμένουν κλειστές και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους χάθηκε ανεπιστρεπτί.

Τα λουκέτα και ο εφιάλτης της ανεργίας, είναι εδώ. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων.
  • Κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους για τη στήριξη της εργασίας.
  • Επιδότηση του ενοικίου.
  • Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, στα πρότυπα της ρύθμισης ΣΥΡΙΖΑ με 120 δόσεις και διαγραφή μέρους του κεφαλαίου.
  • Παροχή ρευστότητας στην οικονομία μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Εργαλεία και πόροι υπάρχουν. Ανάλογα Ευρωπαϊκά παραδείγματα, επίσης. Η αγωνία των φορέων της αγοράς είναι καταγεγραμμένη, τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν την πραγματικότητα και υπερθεματίζουν την αναγκαιότητα άμεσης λήψης γενναίων μέτρων ενίσχυσης. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Κυβέρνηση της ΝΔ. Απολύτως καμία!»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News