Απόψεις

Τόση πια ισονομία επιτέλους, βρε παιδιά;

Παρατηρώ από το παράθυρό μου τα κατά καιρούς μπλόκα των μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας στον δρόμο και διαπιστώνω κάθε μέρα και περισσότερο πόσο επιλεκτικές είναι οι υπηρεσίες της χώρας στην εφαρμογή των νόμων.

Γράφει ο Χάρης Στρατιδάκης

Για παράδειγμα σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 10.00-10.25 το πρωί, τρεις απ’ αυτούς, εποχούμενοι δύο μοτοσυκλετών, σταμάτησαν τρεις συνολικά ανθρώπους. Οι δύο πρώτοι ήταν εμφανώς αλλοδαποί, φορούσαν και οι δύο μάσκες αλλά φαίνεται ότι δεν είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο ή δεν είχαν στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα. Παρότι και οι δύο ήταν ευπειθείς, εισέπραξαν το σχετικό πρόστιμο αδιαμαρτύρητα. Ακολούθησε ένας νεαρός δικυκλιστής, Έλληνας απ’ ότι διαπίστωσα από τη στιχομυθία που άκουσα, ο οποίος δεν φορούσε καν μάσκα. Εκείνος έφυγε χωρίς τη σχετική κλήση, μετά μάλιστα και από την άφιξη περιπολικού, από το οποίο ο άνδρας που βγήκε συμβούλεψε σχετικά τους παριστάμενους συναδέλφους του.

Θέλω κι απ’ αυτή εδώ τη θέση, των φιλόξενων εφημερίδων, να απευθυνθώ στους συμπαθείς αστυνομικούς, που τα τελευταία μάλιστα χρόνια είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών. Είστε νέοι και αισιοδοξώ ότι δεν έχετε διαποτιστεί από τον ρατσισμό και τον εθνικισμό που διακατείχε παλιότερα το αστυνομικό σώμα. Εφαρμόστε οριζόντια τους νόμους και όχι κατ’ επιλογήν, αναλόγως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, εμφάνισης και πολιτικών πεποιθήσεων. Επιβάλετε πρόστιμο σ’ όλους ή αφήστε τους όλους, αφού πρώτα τους πείσετε ότι δεν λειτουργούν θετικά για το κοινωνικό σύνολο στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αλλιώς, αγαπητοί, που μπορεί να διατελέσατε και μαθητές μου, εκκολάπτουμε καταστάσεις σαν αυτές που σας δίδασκα στην τάξη, στις οποίες οι καταπιεσμένοι αναπότρεπτα επαναστατούν και βιαιοπραγούν.

Απευθύνομαι επίσης στους δασκάλους σας στις Σχολές Αστυνομίας και στους κατά καιρούς επιμορφωτές σας, που εκείνοι έχουν οπωσδήποτε περισσότερες ευθύνες από σας. Διδάξτε τα κατάλληλα ιστορικά και κοινωνιολογικά στοιχεία στα νέα παιδιά που σταδιοδρομούν στα σώματα ασφαλείας. Στην εποχή μας τα κρατικά στελέχη ούτε πρέπει αλλά και ούτε και δικαιούνται να θυμίζουν στην εφαρμογή των νόμων τους χωροφύλακες των μετεμφυλιακών δεκαετιών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια