«Ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' οφείλει η νέα δημοτική αρχή Γόρτυνας»

Απόψεις
«Ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' οφείλει η νέα δημοτική αρχή Γόρτυνας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη

«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλει η νέα δημοτική αρχή Γόρτυνας στην απερχόμενη για τη δυνατότητα που της έδωσε αυτή τη στιγμή να βγαίνει με δημοσιεύματα και φωτογραφίες και να σχολιάζει για την υλοποίηση σημαντικών οδικών έργων στο Δήμο, στα οποία είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ήταν ζήτημα χρόνου η υλοποίησή τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται:  

  • Για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Άγιος Θωμάς – Λαράνι- Λούρες-Πραιτόρια- Πύργος με αρχικό προϋπολογισμό 1,6 εκατ. Ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης, με τη σύμβαση να έχει υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2018
  • Για την αποκατάσταση και ανακατασκευή τμημάτων του δρόμου Αμπελούζος-Γέργερη με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών
  • Για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Λούκια–Βασιλική, με προϋπολογισμό 246.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Η νέα δημοτική αρχή στις ανακοινώσεις της παραδέχεται μεν πως σημαντικά οδικά έργα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Κρήτης, παρέλειψε ωστόσο εσκεμμένα να αναφερθεί πως σε όλα αυτά τα έργα η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μετά από ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και προσωπικά του απερχόμενου Δημάρχου, Νίκου Σχοιναράκη και των συνεργατών του (αντιδήμαρχοι).

Θα ήταν και δική μας παράλειψη να μην αναφερθούμε στην πολύτιμη συμβολή της περιφερειακής συμβούλου, Πόπης Δασκαλάκη για το δρόμο Αγ. Θωμάς- Λαράνι-Λούρες- Πύργος και στις ενέργειες του πρώην προέδρου της τ.κ. Βαγιωνιάς, Νίκου Βεργετάκη για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Λούκια-Βασιλική.

Αναφορικά δε με την αποκατάσταση του δρόμου Αμπελούζος-Γέργερη να σας υπενθυμίσουμε ότι η αρχική χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε ήταν 250.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ, από τα οποία τα 150.000 ευρώ διατέθηκαν τελικά για το δρόμο και τα υπόλοιπα 100.000 ευρώ πήγαν στο καλτσέτο της Γέργερης, εφόσον η τότε δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Νίκο Σχοιναράκη είχε διασφαλίσει από την Περιφέρεια Κρήτης τη χρηματοδότηση του γηπέδου και είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Γόρτυνας και Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για την ολοκλήρωση του γηπέδου της Γέργερης. Πάντα με την πολύτιμη υποστήριξη της Π.Σ. κας. Έφης Κουτεντάκη και της τότε διοίκησης της Ομάδας και με δεδομένο ότι τη συντήρηση του γηπέδου θα αναλάμβανε η Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης καλό θα ήταν επ’ ευκαιρίας και μιας και ο λόγος αφορά σημαντικά οδικά έργα να μας απαντήσει η δημοτική αρχή για τα κάτωθι :  

  • Από την εργολαβία των 650.000 ευρώ με την οποία ολοκληρώθηκε ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Βαρβάρας τι γίνεται με τα συνακόλουθα έργα:

Α) σε ποιο στάδιο βρίσκεται και γιατί δεν ολοκληρώθηκε μαζί με τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Βαρβάρας ο δρόμος Αγία Βαρβάρα- Άγιος Θωμάς;

Β) που πήγαν τα απρόβλεπτα των 90.000 ευρώ (15% επί της συνολικής σύμβασης των 650.000 ευρώ) και γιατί δεν πήγαν στο δρόμο του Αγίου Θωμά;  Πληροφορίες λένε ότι πήγαν σε ρουσφέτια στα στενά της Αγίας Βαρβάρας.

Γ) πότε θα ολοκληρωθεί η τσιμεντόστρωση του δρόμου Καπετανιανά- Άγιος Ιωάννης, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ από την ανωτέρω εργολαβία; Ειδικότερα κ. Δήμαρχε για τον δρόμο αυτό:

  • πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν πέσει ελάχιστα μπετά
  • πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τα μπετά του έργου προμηθεύει η εταιρία του έκπτωτου Δημάρχου, Μιχάλη Κοκολάκη, το γνωρίζετε κ. Δήμαρχε, αυτό;
  • πόσα κυβικά έχουν πέσει και πόσα υπολείπονται ακόμα να πέσουν και πότε;
  • μπορεί να θεωρείται νόμιμη η ρίψη των μπετών από την εταιρία του κ. Κολάκη, πιστεύετε όμως κ. Δήμαρχε ότι δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα;
  • ποιος εγγυάται και ποιος ελέγχει την καλή εκτέλεση του έργου, όταν δημιουργούνται συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ εργοληπτικής εταιρίας, έκπτωτου Δημάρχου και Δήμου; Εξάλλου, όπως φημολογείται ο έκπτωτος Δήμαρχος βρίσκεται καθημερινά στο Δήμο και έχει συναντήσεις με εργολάβους και με προμηθευτές, αυτό κ. Δήμαρχε δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί;
  • Στην προκειμένη περίπτωση έχουν ληφθεί καρότα στα τσιμέντα, ώστε να ελεγχθεί η σύσταση και το πάχος τους; Τα υλικά που πέφτουν ζυγίζονται και από ποιόν και που;

Εν κατακλείδι μια τελευταία παρατήρηση στο σχόλιο της ανακοίνωσης της δημοτικής αρχής για «το έργο και τη δουλειά που αποδίδει καρπούς»!

Σας ευχαριστούμε για την αναγνώριση, γιατί ασφαλώς και η σκληρή δουλειά της απερχόμενης δημοτικής αρχής απέδωσε καρπούς σε όλους τους τομείς.

Δεν είναι ντροπή να το παραδεχτείτε πως τα έργα στα οποία αρέσκεστε να ποζάρετε έγιναν με χρήματα της Περιφέρειας και του ΥΠΕΣ που διασφαλίστηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Όσον αφορά δε για τα δικά σας έργα κ. Δήμαρχε, Λευτέρη Κοκολάκη και λοιπών, αναμένουμε να τα δούμε στην πορεία!  

Γιατί αυτά που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας έχουν ονοματεπώνυμο!

Όπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν και που σας αφήσαμε παρακαταθήκη»!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News