"Ένα click away από το λουκέτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Απόψεις
"Ένα click away από το λουκέτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ. Μαμουλάκης: Σε νέες περιπέτειες οδήγησε μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους η απόφαση της Κυβέρνησης να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με την μέθοδο click away

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του λιανεμπορίου με τη μέθοδο «click away», ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε νέες περιπέτειες οδήγησε μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους η απόφαση της Κυβέρνησης να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με την μέθοδο click away την περίοδο των εορτών.

Πέρα από τις πολλές πρακτικές δυσκολίες και τα εύλογα ερωτηματικά που προκύπτουν για την αποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής, στοιχεία τα οποία παρακολουθούμε και αξιολογούμε διαρκώς, έχουν δημιουργεί συνθήκες ανισορροπίας και αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων και των μεγάλων αλυσίδων. Κι επειδή είναι δεδομένο ότι ο εορταστικός τζίρος των μικρών εμπορικών καταστημάτων έχει χαθεί ανεπιστρεπτί, καλούμε την Κυβέρνηση να επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου ουσιαστικής στήριξής τους. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, είναι να ενισχύσει με ρευστότητα και όχι με αναστολές, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, ώστε να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και να ελαφρυνθούν οι μικροί και μικρομεσαίοι. Αυτή είναι η μόνη λύση για να περιοριστεί το τσουνάμι των επερχόμενων λουκέτων, με τις αλυσιδωτές, αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση, την οικονομία, την κοινωνία γενικότερα.»

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News