«Πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη πρόσβασης κάθε πολίτη στο πολύτιμο αγαθό της Υγείας»

Απόψεις
«Πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη πρόσβασης κάθε πολίτη στο πολύτιμο αγαθό της Υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του Σωκράτη βαρδάκη

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Με το ψήφισμα 72/138 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής κάλυψης.

Σε μία προσπάθεια για προώθηση της επιτακτικής ανάγκης για στέρεα και ανθεκτικά υγειονομικά συστήματα ανά τον κόσμο, η καθιέρωση αυτής της Ημέρας από τον ΟΗΕ, μας υπενθυμίζει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη για ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, αναφορικά με κάθε πτυχή  της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας.

Η φετινή  Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής κάλυψης βρίσκει την παγκόσμια κοινότητα αντιμέτωπη με μία πρωτοφανούς έντασης δοκιμασία. Τα υγειονομικά συστήματα όλων των χωρών κλυδωνίζονται επικίνδυνα και η πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της Υγείας καθίσταται πιο αναγκαία και επίκαιρη από ποτέ.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της περίθαλψής τους, όσο βλέπουμε νοσοκομεία υποστελεχωμένα και χωρίς τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, όσο οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις αδυνατούν να αντιληφθούν την πρόσβαση στην Υγεία ως δημόσιο αγαθό, αλλά την εμπορευματοποιούν χάριν ιδιωτικών συμφερόντων, τόσο θα υψώνουμε τις φωνές μας διεκδικώντας το αυτονόητο για κάθε σύγχρονο κοινωνικό κράτος δικαίου: την πλήρη πρόσβαση κάθε πολίτη στην Υγεία».

Φωτογραφία: Rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News