Απόψεις

Μαθητής με σύνδρομο Asperger προς Μητσοτάκη: «Δικαιούμαι να μπω στο Πανεπιστήμιο. Μη μου το στερείτε!»

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό στέλνει μαθητής με σύνδρομο άσπεργερ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποστέλλει ένας μαθητής με σύνδρομο άσπεργκερ, ζητώντας του ειδική μέριμνα κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές με το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Τριανταφύλλου:

«Αξιότιμε πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρόσφατα σας επισήμανα πως αντιμετωπίζω ζήτημα εισαγωγής στο ΑΕΙ, καθώς είμαι άτομο με το σύνδρομο asperger, το έχω δουλέψει και έχω καταφέρει να φτάσω στο σημείο να αντιλαμβάνομαι τα κοινωνικά πράγματα και να είμαι παραγωγικός.

Το χαρακτηριστικό του άσπεργκερ, το οποίο προσδίδει υψηλή νοημοσύνη αλλά και κάποιες επιλύσιμες κοινωνικές και αναπτυξιακές δυσκολίες, προσδίδει παράλληλα και κρίσεις άγχους, μη αποδοτικότητα σε συνθήκες πίεσης και ζητήματα σωματικής υγείας, καθώς όταν βιώνουμε  δύσκολες και επίφοβες καταστάσεις το αισθητηριακό μας κέντρο, δουλεύει πολύ πιο έντονα απ' των υπολοίπων (πάντα) με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε την υπερπολλαπλάσια πίεση από έναν νευροτυπικό άνθρωπο και αυτό να έχει ραγδαίες εξελίξεις στην συγκέντρωση μας και στην αυτοπεποίθηση μας. Έτσι μας προκαλούνται έντονοι πόνοι στο στήθος ή και στην κοιλιακή χώρα απ' το στρες και την αγωνία. Αυτό ζω εγώ εδώ και έναν χρόνο και εσείς, που λάβατε απανωτές επιστολές μου το αγνοείτε επιδεικτικά ενώ εγώ σας είχα υποστηρίξει απ' το 2015 όταν ήμουν ακόμα δεκατριών.

Σας ζήτησα σε προσωπικές επιστολές, να συμπεριληφθούν τα άτομα με άσπεργκερ, στις λίστες εισαγωγής στα ΑΕΙ άνευ εξετάσεων καθώς ΔΕΝ υπάρχουν ΕΙΔΙΚΟΙ που να μπορούν να γνωρίζουν τις απαιτήσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας στην χώρα, σε αντίθεση με το εξωτερικό που άτομα σαν εμάς είναι πολυπόθητα στα πανεπιστήμια.

Θα σας παρακαλέσω για μια ακόμα φορά, να σεβαστείτε το αίτημα μου και να μου επιτρέψετε να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, γιατί θέλω να προσφέρω και όχι να εργάζομαι σαν το σκυλί για 400 ευρώ τον μήνα ενώ αγαπάω την γνώση και έχω ενέργεια να συνεισφέρω!

Καλώ εδώ και μέρες στο υπουργείο παιδείας για να μάθω λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα μου, μα υπάρχει τόσο φόρτο εργασίας που οι αρμόδιοι δεν μου απάντησαν ποτέ στο τηλέφωνο!

Θα ήθελα να μάθετε τι σημαίνει άσπεργκερ και πως μπορείτε να μας βοηθήσετε γιατί όσο εγώ περιμένω απο εσάς, όπως απαντήσατε σε προηγούμενη επιστολή την συζήτηση σας με το υπουργείο παιδείας, δεν θα καταφέρω ποτέ να συγκεντρωθώ και να διαβάσω απ' την αγωνία και το άγχος που με έχουν "ΣΚΟΤΩΣΕΙ" όπως στην ιδέα του ότι θα δώσω πανελλήνιες.

Δυστυχως, δεν φταίει το ότι έχω άσπεργκερ (που είναι ευλογία) , αλλά το ότι μεγαλώνω σε ένα κράτος που τα μέσα που το απαρτίζουν δεν έχουν καμία ισορροπία και καλούμαι αντί να εκπαιδευτώ να παπαγαλίζω μια ύλη, πράγμα που δεν μπορώ να κάνω και να ευνουχίζω την φαντασία μου στον τρόπο μάθησης, αποτρέποντας απ' τον εγκέφαλο μου να απορροφήσει την γνώση (πράγμα που έχω καταφέρει διαβάζοντας πολλά βιβλία)!

Εξηγώ λοιπόν το λόγο που δεν μπορώ να δώσω πανελλήνιες, έχω πολλά ταλέντα, γράφω, οργανώνω δράσεις, έχω δουλέψει πολύ, αλλά δυστυχώς δεν έχω τον ίδιο τρόπο λήψης της γνώσης με τα υπόλοιπα παιδιά (ούτε αυτά μπορούν αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, απλά μπορούν να το ανεχτούν, εγώ όχι) μπορώ να μάθω, έχω άπειρες γνώσεις, αλλά δυστυχώς όχι με τον τρόπο που το κάνει το σύγχρονο σχολείο, μόνο 2 φορές έχω συναντήσει καθηγητές οι οποίοι μπορούσαν να με κάνουν να μάθω ολόκληρα μαθήματα μέσα σε μία ώρα επειδή απλά είχαν τον τρόπο, χωρίς να με αγχώνουν και επιβάλλουν κάτι, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ πάνω από ένα βιβλίο μόνος μου και να ξέρω κατά λέξη 3 σελίδες κάθε μέρα, πράγμα που μου παίρνει μέχρι και 8 ώρες την μέρα και νιώθω ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

Νιώθω άχρηστος, αλλά ξέρω ότι δεν φταίω εγώ και έτσι παρηγορούμαι, και δεν φταίω γιατί υπήρξαν εκπαιδευτικοί (Ειδικής αγωγής) που κατάφεραν να μου τα εμφυσήσουν με απλό τρόπο σε πολύ λίγο διάστημα! Αν πάλι δεν θέλετε να με μπορείτε έτσι, αλλάξτε το εκπαιδευτικό σύστημα για όλους μας ή δώστε μου τα χρήματα για να σπουδάσω στο εξωτερικό! Συγγνώμη για την ψυχική πίεση που βγάζω, αλλά οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτό είναι προφανείς ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙΤΕ.

Επίσης, έχω συγκεντρώσει 400 υπογραφές από γονείς ατόμων με άσπεργκερ και άλλα άτομα με άσπεργκερ που υποστηρίζουν το αίτημα μας!

Γιώργος Τριανταφύλλου, 18 (κλειστά ενήλικας) μαθητής του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης και υπεύθυνος του πυρήνα ελεύθερης έκφρασης μαθητών change the world gr.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια