«Γιατροί υποστηρικτές των ιδιοκτητών και όχι της Δημόσιας Υγείας»

Απόψεις
«Γιατροί υποστηρικτές των ιδιοκτητών και όχι της Δημόσιας Υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρο του Στέφανου Τζουμάκα για το ανακοινωθέν της Ιατρικής Ένωσης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Τζουμάκας:

Αλόγιστο το περιεχόμενο για Ιατρική ένωση. Αυτοί είναι Ιατροί του Ιπποκράτη στα Εμπορικά Κέντρα Υγείας ,Προκλητικοί υποστηρικτές των ιδιοκτητών και όχι της Δημόσιας Υγείας. Αναφέρομαι για τους γιατρούς που εργάζονται στα Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ένωσης τους .

Στην παρούσα πανδημία  οι εκπρόσωποι των ιατρών προκειμένου να στηρίξουν τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Διαγνωστικά κέντρα τάσσονται :

1.Κατά  της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών! Και

2. Κατά  τη διατίμησης  στο κόστος των τεστ  για το κορωνοιό. Βαφτίζοντας  την επιλογή της κυβέρνησης ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ!!Και κινδυνολογώντας ότι τα τέστ  πρέπει να  είναι κερδοφόρα για τα ιδιωτικά κέντρα  για να είναι αξιόπιστα!

Δεύτερο :

Η δικαιολογία που επικαλούνται   σε σχέση   με τη  προστασία από τη Πανδημία  είναι  ΑΣΧΕΤΗ με τη παρούσα κρίση . Αποκρύπτουν   ότι συμφέρον είχαν οι του ιδιωτικού  τομέα  που  ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις  με επιλογή τους ΔΕΝ δημιούργησαν στις πόλεις της χώρας  Πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι ασθενείς στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ που έπρεπε να αντιμετωπίζουν ασθένειες σε ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ και  ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ  επίπεδο .Ένας  λόγος  των κυβερνήσεων ήταν  για να αποφύγουν τις δημόσιες δαπάνες  καθότι επέτρεπαν  ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή πλέον των   τριάντα δισεκατομμυρίων  ευρώ το χρόνο για να μη  κακοκαρδίσουν τους έχοντες και κατέχοντες .Ο άλλος  λόγος  ήταν  η επιλογή των κυβερνήσεων για να αναπτυχθεί  η κερδοφορία των ιδιωτικών κέντρων υγείας. Ο πληθυσμός της χώρας   είναι από  άποψη   καλής υγείας στη πρώτη δεκάδα  στο πλανήτη. Και το Εμπόριο Υγείας οδήγησε  στο  να είναι η  χώρα  στη πρώτη πεντάδα με τους περισσότερους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους στο πλανήτη . Με μετόχους ΚΑΙ  Ιατρούς  που  οδηγούσαν τους πολίτες στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων  με    συνεχείς συνταγογραφήσεις .

Διαβάστε το αλόγιστο -για Ιατρική ένωση -ανακοινωθέν τους:

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η πανδημία στη διατίμηση

Νοεμβρίου 29, 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθήσαμε τη δημόσια στηλίτευση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών του διαγνωστικού τομέα από τον γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης που ήρθε σε συνέχεια της προσπάθειας στοχοποίησης των αυτοαπασχολούμενων κλινικών ιατρών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την αναφορά στην ένδεια ενδιαφέροντος από μόνο 8 ιατρούς για απασχόληση στο ΕΣΥ.

Το κενό της διαχρονικής αποτυχίας της πολιτείας για σοβαρή οργάνωση της κρατικής ΠΦΥ την επωμίστηκε ο ιδιωτικός τομέας που συνέβαλε στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα κατά τη διάρκεια του 1ου και του 2ου κύματος, λειτουργώντας ως ανάχωμα της πίεσης προς το δημόσιο σύστημα υγείας. Και ενώ η συμβολή μας είναι ουσιαστική, εισπράττουμε μόνιμα την περιφρόνηση, την απαξίωση και την αδιαφορία της πολιτείας.

Σήμερα λήγουν οι συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση για το πώς πρέπει να διαχειριστούν τα ραντεβού των ασθενών τους.

Το clawback που καταστρέφει τις ζωές του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα παρατείνεται μέχρι το 2024, υπονομεύοντας και το μέλλον των παιδιών τους.

Από εκπροσώπους φιλελεύθερης κυβέρνησης αφήνονται αιχμές για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και απόφαση για καθεστωτική πράξη διατίμησης στο υπέρτατο αγαθό της διάγνωσης, του ακρογωνιαίου λίθου στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Η προτεινόμενη διατίμηση είναι κάτω από τα όρια του κόστους και με σαφή υπόδειξη παραβίασης της τήρησης των αυστηρών υγειονομικών και εργαστηριακών πρωτοκόλλων και έκπτωσης στην αξιοπιστία των διαγνώσεων. Επισημαίνουμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη δραματική μείωση διενέργειας των rapid και μοριακών τεστ από τον ιδιωτικό τομέα και κίνδυνος αύξησης της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Εν μέσω lockdown και κρίσιμης φάσης της πανδημίας, η σοβαρή πολιτεία οφείλει να σέβεται το πολιτικό της πλαίσιο, να ψάχνει συμμάχους και όχι να κάνει εχθρούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Δημήτριος Οικονόμου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News