«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός χιλιάδων πληττόμενων ελαιοπαραγωγών από οικονομική ενίσχυση του υπουργείου»

Απόψεις
«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός χιλιάδων πληττόμενων ελαιοπαραγωγών από οικονομική ενίσχυση του υπουργείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή των αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων ελαιοπαραγωγών σε όλη την Ελλάδα από τη σχεδιαζόμενη οικονομική ενίσχυση των 30 € / στρέμμα που θα δοθεί λόγω της πανδημίας, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση εκατοντάδες χιλιάδες πληττόμενους ελαιοπαραγωγούς, που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, είναι απαράδεκτη.

Οφείλουν να αντιληφθούν οι επιτελείς της κυβέρνησης, ότι η καταστροφή στην παραγωγή του ελαιοκάρπου την προηγούμενη χρονιά, ήταν καθολική, οριζόντια και αφορούσε το ίδιο το προϊόν. Οπότε, δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει ελαφρά τη καρδία την πλειοψηφία των ελαιοκαλλιεργητών οδηγώντας τους σε απόγνωση. Ειδικά δε υπό τις παρούσες συνθήκες, σε μια από τις κρισιμότερες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών, με το σύνολο της κοινωνίας μας να δοκιμάζεται από την πολύπλευρη κρίση, η Πολιτεία οφείλει να ανταπεξέλθει στον ρόλο της και να υποστηρίξει ουσιαστικά το σύνολο των πληττόμενων αγροτών. Χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Οφείλει παράλληλα να μην βάζει προσκόμματα στη διαδικασία, όπως είναι η νέα αίτηση που ζητάει να καταθέσουν οι αγρότες, αφού τα στοιχεία τους βρίσκονται ελεγμένα και διασταυρωμένα στα αρχεία ΟΠΕΚΕΠΕ».

Φωτογραφία αρχείου από πρόσφατη κακοκαιρία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News