Το Facebook "τα βάζει" με την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

Απόψεις
Το Facebook "τα βάζει" με την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει η Βούλα Νεονάκη

Με διάθεση προστασίας και όχι λογοκρισίας θέλω να τοποθετηθώ υπέρ της απόφασης του facebook να κατεβάσει ρολά σε όλους όσους αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης ξεκίνησε και προφανώς θέλουν να προλάβουν όλα αυτά που θα μπερδέψουν και θα διχάσουν την κοινωνία.

Μέχρι τώρα η προβολή διαφημίσεων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό επιτρέπονταν, αρκεί να μην περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς. Η νέα πολιτική της πλατφόρμας που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε λίγες ημέρες, θα εμποδίζει την παραπληροφόρηση και την προβολή διαφημίσεων που είναι αντίθετες στον εμβολιασμό. Θα επιτρέπονται μόνο οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια.  

Δικαίωμα και άποψη έχουμε όλοι. Το facebook μας έδωσε λόγο και επικοινωνία, γι' αυτό το αγαπήσαμε. Ας μην μπερδευόμαστε όμως στα πόδια της επιστήμης. Το πρόσωπο της σηκώνει σεβασμό, ας μην ξεχνάμε ότι εκεί που δεν έχουμε ελπίδα πολλές φορές μας δίνει πίστη και δικαίωμα για ζωή.

Η παραπληροφόρηση φορτώνει και κουράζει τον εγκέφαλο αλλά δημιουργεί και φόβο. Δεν είναι ωραίο την καθημερινότητα μας να την υπογραμμίζει ο φόβος. Ας αφήσουμε τους επιστήμονες να κάνουν την δουλειά τους, να δείξουν τον δρόμο και ας προσπαθήσουμε να ενημερωθούμε σωστά και να αποφασίσουμε με ποια ασπίδα θα προστατευτούμε - γιατί έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News