Βία: Μια νέα μεταδοτική ασθένεια!

Απόψεις
Βία: Μια νέα μεταδοτική ασθένεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει η Βούλα Νεονάκη

Σήμερα που είναι και η «Διεθνής Ημέρα Μη - Βίας», είπα να χαλαρώσουμε και να κάτσουμε να σκεφτούμε. Ναι η εποχή μας είναι μια εποχή που συνομιλεί με την ενσυναίσθηση, τις αξίες, τις αρετές, τις πεποιθήσεις, τα ιδανικά, συνομιλεί όμως και με επιθετικότητα και βία και δυστυχώς τα δύο τελευταία προδίδουν μια ‘’μεταδοτική ασθένεια’’ που ξεπερνά και τον κοροναϊό.

Όχι, όχι γι’ αυτή την «μεταδοτική ασθένεια» δεν χρειάζεται εγκλεισμός, ούτε απαιτείται να ξεσηκωθούν επιστήμονες και γιατροί προκειμένου να σώσουν τον κόσμο… Αυτή η ασθένεια απαιτεί καλή καρδιά, σκέψη, λογική και προσπάθεια από όλους μας, ναι από όλους πλούσιους, φτωχούς, ημεδαπούς και μετανάστες. Όλοι πρέπει να χορεύουν στον ίδιο ρυθμό και να σέβονται και να τιμούν κάθε τι που γεννιέται σ αυτόν τον πλανήτη.

Πολλά παιδιά, έφηβοι, γυναίκες, ηλικιωμένοι ζουν δυστυχισμένοι και βασανισμένοι και πιστέψτε με, θα προτιμούσαν να είναι πεινασμένοι παρά εξευτελισμένοι.

Ας τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή και ας αφήσουμε πίσω ότι εγκληματικό έχει δημιουργήσει ο ανθρώπινος νους και οι ανθρώπινες πράξεις. Ας λογικευτούμε και ας ενεργοποιήσουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα γιατί μ’ αυτά γεννιόμαστε, στην πορεία της ζωής μας φροντίζουμε να ξεχάσουμε ότι τα κρύβουμε μέσα μας.

Ας βιώσουμε μια κοινωνία ειρηνική, μόνο έχουμε καταντήσει όλοι να θέλουμε να γίνουμε Θεοί - Τιμωροί. Τα προβλήματα μας τα λύνουμε με συζήτηση και κανένας δεν έχει να ανταγωνιστεί τίποτα και κανένα. Έχει να δώσει και να πάρει αγάπη, πνεύμα, χαρά. Υγιαίνετε!

(Φωτογραφία αρχείου: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News