20 χρόνια ταξίδι... και συνεχίζουμε

Απόψεις
20 χρόνια ταξίδι... και συνεχίζουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του Γιώργου Ψαρουλάκη

Στην αρχή ήταν η Ιδέα. Η σύλληψη μιας ιδέας. «Να φτιάξουμε μια νέα καθημερινή εφημερίδα, όλης της Κρήτης». Άρχισαν οι σχεδιασμοί επί χάρτου, με ανθρώπους έμπειρους, που γνώριζαν το αντικείμενο και τον χώρο του Τύπου. Σιγά-σιγά, η αρχική ομάδα για το πιο φιλόδοξο project στην ιστορία του περιφερειακού Τύπου της Ελλάδας στελεχώθηκε πλήρως. Όλοι σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν τη δουλειά.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε άπειρες προκλήσεις. Ωστόσο, δεν έλειπαν τα μέσα και οι δυνατότητες, που είχε θέσει στη διάθεσή μας ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το όραμα της νέας παγκρήτιας εφημερίδας, ο Αντώνης Δημητρίου.

Η αρχική ομάδα επεκτάθηκε, δυνάμωσε, έγινε η καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα που είχε δει ποτέ ο περιφερειακός Τύπος.

Πυρετώδεις προετοιμασίες, ξενύχτια, προσπάθειες, δοκιμές ατέλειωτες, καβγάδες, πολλοί καφέδες, σβήσε-γράψε ατέλειωτα, τα πάντα είχαν εκείνες οι μέρες.

Και... σαν σήμερα, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, μετά απ’ όλες αυτές τις προσπάθειες... το πνευματικό μας τέκνο βγήκε από το τυπογραφείο. Και εγένετο... “Νέα Κρήτη”. Μια μοναδική σε μέγεθος, πληρότητα και στήσιμο εφημερίδα. Καρπός κόπων και βασάνων και μιας αξιοσημείωτα υψηλής επένδυσης. Μιας επένδυσης που είχε ως στόχο ακριβώς την αλλαγή των δεδομένων στον περιφερειακό Τύπο.

Και η  εφημερίδα “Νέα Κρήτη” το πέτυχε αυτό. Άλλαξε τα δεδομένα, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στον περιφερειακό Τύπο και έκτοτε συνοδεύει καθημερινά τους Κρητικούς, προσφέροντας τα νέα της ημέρας, αναλύσεις, σχόλια, ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς από μια εφημερίδα.

Η πιο μεγάλη επιβράβευση των κόπων μας ήταν ότι οι Κρητικοί από την πρώτη μέρα άνοιξαν την αγκαλιά τους στη “Νέα Κρήτη” και την οδήγησαν στην κορυφή της κυκλοφορίας και της αναγνωσιμότητας. Η σχέση της εφημερίδας με τους αναγνώστες της εξελίχθηκε σε μια σχέση ζωής. Και παρότι η “Ν.Κ.” βρέθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της πλήρους απαξίωσης του έντυπου Τύπου, με την κατακόρυφη πτώση των κυκλοφοριών, με το κλείσιμο των περισσότερων εφημερίδων, αυτή η σχέση συντηρήθηκε και διατηρήθηκε και παραμένει ζωντανή ακόμη και σήμερα, 20 χρόνια μετά από το ξεκίνημα.

Άνοιξε πολλές νέες πόρτες η “Νέα Κρήτη”. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο περιφερειακός Τύπος. Άλλαξε την εικόνα του, αλλά και την ουσία του. Τόλμησε να προχωρήσει σε ακριβές συνοδές εκδόσεις, που μοίρασε δωρεάν στους αναγνώστες της εφημερίδας. Δε δίστασε να συγκρουστεί με την εξουσία σε όλες τις μορφές της, ακόμη κι αν αυτό φαινόταν να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εφημερίδα και στους ανθρώπους της.

Πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με μία αρχή, στην οποία δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις: τον σεβασμό στον αναγνώστη.

20 χρόνια ταξίδι λοιπόν... Και συνεχίζουμε παρέα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News