Απόψεις

«Οι συνέπειες της κατάργησης του Δήμου Τυμπακίου»

Θέση για τα πρόσφατα γεγονότα πήρε η "Πολιτεία Τυμπακίου - Σύλλογος Επιστημόνων Τυμπακίου" αναφέροντας:

"Με θλίψη αλλά και με προβληματισμό παρακολουθούμε, ως θεατές, τις τελευταίες ημέρες όλα όσα διαδραματίζονται στην πόλη μας. Μια μαρτυρική πόλη όπου η ιστορία της και η πορεία της έχουν καταστεί πλούσιες μέσα στο χρόνο. Τα γεγονότα αυτά δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν ασυγκίνητους, καθώς δε συνάδουν με την ειρηνική συνείδηση των πολιτών του Τυμπακίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το Τυμπάκι, κατάφερε, παρά την ισοπέδωση και τα δεινά που υπέστησαν οι κάτοικοι του κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, να ανακάμψει και να αναδειχθεί στην πόλη εκείνη με το υψηλότερο σε κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της, εισόδημα που προερχόταν κατά κύριο λόγο από την προσωπική σκληρή εργασία των ντόπιων.

Όμως, όλη αυτή η ιστορία και η προσπάθεια των κατοίκων, παραγκωνίστηκαν και αγνοήθηκαν επιδειχτικά από τους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες και τις παλαιότερες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να καταφέρουν την πλήρη κατάργηση του πάλαι κραταιού Δήμου Τυμπακίου, ενός Δήμου που φιλοξενούσε και φρόντιζε να συνυπάρχουν ειρηνικά ντόπιοι και άνθρωποι - εργάτες γης από διάφορες χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες, εδώ και δεκαετίες.

Να μη ξεχνάμε ότι, η κατάργηση του τοπικού αστυνομικού τμήματος είχε ως αποτέλεσμα να αφεθεί μία από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις της Ελλάδος και η πλέον σημαντική σε παραγωγή στον πρωτογενή τομέα χωρίς κανενός είδους αστυνομικού ελέγχου. Η περιοχή του Κόκκινου Πύργου, που το καλοκαίρι γεμίζει με παραπάνω από 10.000 πολίτες και τουρίστες δεν διαθέτει κανενός είδους αστυνόμευση, ενώ γειτονικές περιοχές, με πολύ λιγότερους μόνιμους κατοίκους διαθέτουν τόσο αστυνομικό τμήμα όσο και Τ.Α.Ε. Συνεπώς, έχει εκλείψει το αίσθημα ασφάλειας, με ταυτόχρονη αύξηση της εγκληματικότητας και περιστατικών αυτοδικίας στη περιοχή, η οποία και φιλοξενεί ταυτοχρόνως χιλιάδες αλλοδαπούς κατοίκους (νόμιμους και μη, εργάτες γης) με αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία αλλά και την τοπική οικονομία που παρόλη την απουσία του κράτους, παραμένει σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και της εθνικής οικονομίας.

Κρίνεται, λοιπόν, για ακόμη μία φορά επιτακτική η ανάγκη της επανασύστασης του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου και η άμεση επαναλειτουργία του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος όσο και υπηρεσίας Τ.Α.Ε, με στόχο την αναβίωση του αισθήματος ασφάλειας και δικαίου στην τοπική κοινωνία".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια