Απόψεις

Επιστολή Αρχοντάκη σε Σημανδηράκη για τη Ρόζα Νέρα

Επειδή δεν μπορούσε να παραβρεθεί στη σύσκεψη

Επιστολή στο Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στέλνει ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας», κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, για την κατάληψη της «Ρόζα Νέρα».

Η επιστολή του:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση της πρόσκλησης σας για την σημερινή σύσκεψη ,σας ενημερώνω πως δεν θα παραστώ σε αυτήν για τους λόγους  που σας εξήγησα τηλεφωνικά .

Εντούτοις και προς αποφυγή της εντύπωσης πως αποφεύγω να τοποθετηθώ πάνω στο θέμα , θα επαναλάβω την θέση μου για ακόμα μια φορά , θέση που έχω διατυπώσει πολλές φορές και δημόσια και ιδιωτικά .

1)            Δεν πρέπει να συνδέεται το θέμα της κατάληψης με την μελλοντική χρήση των κτιρίων του Πολυτεχνείου . Κατά την προσωπική μου άποψη αυτή η σύνδεση οδήγησε και στην απόφαση του Πολυτεχνείου για την ενοικίαση των κτιρίων για χρήση ξενοδοχείου . Δηλαδή λειτούργησε το δίλλημα η ξενοδοχείο η κατάληψη .

Όπως αντιλαμβάνεστε είμαι κατά οποιασδήποτε κατάληψης και μάλιστα θεωρώ πως η συγκεκριμένη λειτούργησε καταλυτικά στο να πάρει το Πολυτεχνείο  αυτήν την απόφαση .

2)            Είμαι υπέρ της θέσης πως τα συγκεκριμένα κτίρια στο σημείο που βρίσκονται θα προσέφεραν πολλαπλάσια και στην πόλη μας αλλά και στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μας , εάν είχαν χρήση δημόσια . Νομίζω πως θα μπορούσε εκεί να δημιουργηθεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος για ντόπιους αλλά και για Έλληνες και ξένους επισκέπτες συμβάλλοντας στην προβολή του τόπου μας .

3)            Συμμερίζομαι όσα ακούγονται και για το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο, αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει για ποια χρήση μπορούν να έχουν τα κτήρια . Νομίζω όμως πως εάν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος από την πλευρά του Πολυτεχνείου και βεβαία με την στήριξη όλων των κρατικών και αυτοδιοίκητων φορέων μπορούν να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα οδηγήσουν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους .

Κύριε Δήμαρχε  αυτή είναι η θέση μου για το θέμα , θέση προσωπική που δεν δεσμεύει τα μέλη της  παράταξης  μας, όπου κάθε μέλος της έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να έχει και να εκφράσει την δική του άποψη .Αυτήν την θέση θα έχω και στο Δημοτικό Συμβούλιο εάν τεθεί το θέμα . Με μια πρόταση λοιπόν  ¨’χρήση δημοσίου ενδιαφέροντος και όχι ξενοδοχείου και όχι στην κατάληψη ¨

Με εκτίμηση

Αρχοντάκης Γρηγόρης

Επικεφαλής της παράταξης Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας

 Σημ. Δεν έχω αντίρρηση το κείμενο αυτό να διαβαστεί η να δοθεί οπουδήποτε.»

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια