«Όχι» σε λατομεία στην περιοχή του Ελαφονησίου

Απόψεις
«Όχι» σε λατομεία στην περιοχή του Ελαφονησίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομάδα Πρωτοβουλίας «SOS Elafonisi»

Αντιδράσεις από την Ομάδα Πρωτοβουλίας «SOS Elafonisi» για τη δημιουργία λατομείων γύψου στο Ελαφονήσι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ομάδα, «οι πολίτες και οι φορείς πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατέψουν το μοναδικό, φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Ελαφονησίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μία από τις δραστηριότητες της ΕΠΟΦΕΚ είναι και η προστασία του Περιβάλλοντος. Αυτό αποτυπώνεται στη σελίδα 2 της Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού Πολιτιστικής Πολιτικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Επαρχίας Κισάμου,(αναρτημένη στη ιστοσελίδα www.epofek.gr), όπου σύμφωνα με την ΕΠΟΦΕΚ «Πολιτισμός είναι το Φυσικό και Ανθρωπογενές περιβάλλον τα οποία αποτελούν την βάση για την ολοκλήρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας στο χρόνο».

Στο Πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία της ΕΠΟΦΕΚ για σύσταση Επιτροπής Αγώνα, πολιτών και φορέων, ενάντια στην εγκατάσταση Λατομείων Γύψου στο Στόμιο. Αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου κ. Στέλιος Κουνελάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πολίτες και οι φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατέψουν το μοναδικό, φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Ελαφονησίου, αποτρέποντας τη λειτουργίας των Λατομείων Γύψου στη περιοχή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου κ. Κώστας Κουκουράκης, ο οποίος έκανε μια αναδρομή και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Δήμου Ιναχωρίου στο χωροταξικό σχεδιασμό ,ο οποίος ,ενώ έχει κατατεθεί από το 2010, ακόμα δεν έχει υπογραφεί. Επίσης αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μάχη για την αποτροπή της εγκατάστασης Λατομείων Γύψου στο Στόμιο Ιναχωρίου.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του τύπου και ιδιαίτερα των “Χ.Ν.” στο ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών με πραγματικά στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν εκ μέρους της ΕΠΟΦΕΚ, ο αντιπρόεδρος κ. Γιακουμάκης Γιάννης, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Γρυμπαουλάκης Δημήτρης , ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Πλοκαμάκης Εμμανουήλ,, ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Μακράκης Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου κ. Φραγκιουδάκης, Γεώργιος, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Χαιρετάκης Μιχάλης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια συστήθηκε επιτροπή αγώνα η οποία είναι ανοικτή σε όλους και καλούμε κάθε πολίτη και κάθε φορέα να γίνει μέλος της ,ώστε να ενισχύσουμε τον αγώνα ενάντια στη εγκατάσταση Λατομείων Γύψου στη ευρύτερη περιοχή του Ελαφονησίου Ιναχωρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News