Απόψεις

Χ. Μαμουλάκης: «Η Κρήτη τιμά τους Ήρωες της»

«Ο Αύγουστος είναι μήνας ιστορικής μνήμης για τους Κρητικούς»

Σχετικά με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για του Ήρωες που εκτελέστηκαν από Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του ’44, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε σε δήλωση.

Αναλυτικά η δήλωση:

 «Ο Αύγουστος είναι μήνας ιστορικής μνήμης για τους Κρητικούς. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο το 1944, οι πρόγονοί μας πλήρωσαν βαρύτατο φόρο αίματος στους Γερμανούς κατακτητές.

Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές στον Σάρχο, τη Γέργερη, τη Νίβρυτο, τα Σκούρβουλα, τον Καμαριώτη και τον Σοκαρά έχουν ήδη πραγματοποιήσει τελετές τιμής για τους σύγχρονους Ήρωες του τόπου μας, ενώ ακολουθούν κι άλλα χωριά που γνώρισαν το δράμα, τον πόνο και την καταστροφή.

Και μπορεί τον φετινό Αύγουστο τα υγειονομικά μέτρα να μην επιτρέπουν συναθροίσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις Ηρωίδες και τους Ήρωες του τόπου μας. Τις γενναίες μορφές των αγωνιστών που δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν λύγισαν, δεν φοβήθηκαν και πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας.

Τους οφείλουμε τα μέγιστα. Το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, είναι να φροντίσουμε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το μήνυμα της θυσίας τους, το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής τους. Να μην ξεχαστούν ποτέ τα δεινά του πολέμου και της κατοχής, να μην λησμονηθεί ποτέ η ιστορία του τόπου μας. Και η μνήμη τους να παραμείνει αιώνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια