Πολεοδομική Νομοθεσία: «Προσπαθείτε να καταστρέψετε τις περιουσίες του ελληνικού λαού»

Απόψεις
Πολεοδομική Νομοθεσία: «Προσπαθείτε να καταστρέψετε τις περιουσίες του ελληνικού λαού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή σε Χατζηδάκη, Οικονόμου, Αραβόση και Κεφαλογιάννη από πολιτικό μηχανικό του Ρεθύμνου

Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Κων/νο Χατζηδάκη, Υφυπουργό κ. Οικονόμου, Γραμματέα κ. Αραβόση και Υφυπουργό Μεταφορών κ .Ι Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο Μάρκος Μαυρομάτης, Πολιτικός Μηχανικός, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής νομοθεσίας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εκποίησαν  την περιουσία του ελληνικού κράτους (ιδιωτικοποίηση Αγροτικής Τράπεζας, λιμανιών, αεροδρομίων, ΟΣΕ) και τώρα προσπαθούν να καταστρέψουν τις περιουσίες του ελληνικού λαού»

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μαυρομάτη:

«Η εθνική κυριαρχία επί των νησιών του ανατολικού αιγαίου επί του Καστελόριζου κ.λπ. είναι διαπραγματεύσιμη;

Θεωρώ πως θα απαντήσετε όχι.

Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των ελλήνων πολιτών κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα;

Θεωρώ πως θα απαντήσετε ναι.

Όμως με αυτή σας την απάντηση καταπατείτε κατάφορα αυτό το δικαίωμα των Ελλήνων Πολιτών με το νέο σας νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Βάζετε το πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων πολιτών και τους λέτε ότι αν θέλουν να μην χάσουν την αξία των οικοπέδων τους τα οποία κτίζουν κατά παρέκκλιση κάτω των 4 στρεμμάτων, να βγάλουν οικοδομικές άδειες εντός 2 ετών από την μέρα που θα δημοσιευτεί αυτό το κατάπτυστο σε αυτό το σημείο νομοσχέδιο σας.

Σας νοιάζει δήθεν η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ εσείς και (όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις) έχετε προκαλέσει τεράστια καταστροφή σ’ αυτό και συνεχίζετε να το κάνετε αμελώντας να πάρετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του, με αποτέλεσμα να συνεχίζετε η καταστροφή του και να υποβαθμίζετε περαιτέρω ακόμη περισσότερο η ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Εκποιήσατε την περιουσία του ελληνικού κράτους (ιδιωτικοποίηση Αγροτικής Τράπεζας, λιμανιών, αεροδρομίων, ΟΣΕ) και τώρα προσπαθείτε να καταστρέψετε τις περιουσίες του ελληνικού λαού, καταργώντας τις παρεκκλίσεις και μειώνοντας τη δόμηση, λόγω εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με τη δικαιολογία ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει εκτός σχεδίου δόμηση, παραβλέποντας το γεγονός ότι η εναρμόνιση αυτή δεν είναι εφικτή γιατί οι καταστάσεις δεν είναι όμοιες. Κάνοντάς το αυτό προκαλείτε τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει προκληθεί στην ιστορία σε βάρος της περιουσίας των περισσοτέρων Ελλήνων, διότι οι τιμές των ακινήτων από οικοδομήσιμα οικόπεδα τα οποία προϋφίστανται από το έτος 1962, 1964, 1978, θα εκμηδενιστούν αφού εσείς θα τα καταστήσετε αγροτεμάχια, εξευτελίζοντας τελείως την εμπορική τους αξία και σε τελική φάση θα παραδώσετε εκατομμύρια Ελλήνων με οικονομικές υποχρεώσεις στα χέρια των αρπακτικών και των τραπεζών.

Τη στιγμή που εκατομμύρια Ελλήνων ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ταλαιπωρούνται καθημερινά περιμένοντας στην ουρά να εξυπηρετηθούν από Τράπεζες , ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες, ενώ αντιθέτως η γραφειοκρατία συνεχώς αυξάνεται, όλοι οι πολίτες κοντεύουν να τρελαθούν προκειμένου να προλάβουν προθεσμίες που λήγουν για αυθαίρετα, για δηλώσεις τετραγωνικών μέτρων σε δήμους, για διορθώσεις που αφορούν το κτηματολόγιο…

Τώρα θα πρέπει να τρέξουν να εκδώσουν οικοδομική άδεια προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμα τους για οικοδόμηση των κατά παρέκκλιση οικοπέδων τους, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει μέσα σ’ αυτό το καθεστώς της οικονομικής ανέχειας…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News