«Η νέα πλατφόρμα με τις ευλογίες της Κυβέρνησης είναι εργαλείο των τραπεζών, για τους «πράσινους» Δανειολήπτες»

Απόψεις
«Η νέα πλατφόρμα με τις ευλογίες της Κυβέρνησης είναι εργαλείο των τραπεζών, για τους «πράσινους» Δανειολήπτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Επειδή, πρέπει κάποιοι να επιβιώσουν σε αυτόν τον τόπο, γιατί η ζωή, είναι μια και μοναδική, η Κυβέρνηση οφείλει να συνδράμει φέρνοντας Νομοθεσία, υπέρ των δανειοληπτών, που θα τους απαλλάσσει από τον επώδυνο βραχνά του χρέους. Το έκανε με τις τρις κεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών ας το κάνει και με τους δανειολήπτες.

Τα χρέη των τραπεζών, πουλήθηκαν σε εταιρείες κοψοχρονιάς 10% με 20 %,ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας Ευρωπαϊκής Χώρας, που πήρε ως βάση την τιμή των funs πρόσθεσε τόκους και έξοδα και κλήθηκαν οι δανειολήπτες να τα πληρώσουν, σώζοντας το σπίτι τους.

Εδώ, ως Κυβέρνηση οφείλει και έχει υποχρέωση να το κάνει, στο λαό της, όχι να τον ξεσπιτώσει. Ούτε να τον ισοπεδώσει φέρνοντας το πτωχευτικό δίκαιο ή στήνοντας ημικρατικό φορέα που θα αγοράζει σε ισοπεδωτικές τιμές το σπίτι του κάθε πολίτη και μετά να του το νοικιάζει.

Ζητάμε, λύσεις βιώσιμες, και όχι ισοπεδωτικές. Οι συνεχόμενες κρίσεις που έπληξαν την Χώρα μας, με τον λαό οικονομικά γονατισμένο, θέλει ναι μεν την αλληλεγγύη της Κυβέρνησης, αλλά όχι με ένα πρόγραμμα γέφυρα , που ξεχωρίζει τους πολίτες σε πράσινους και κόκκινους, τιμωρώντας τους κόκκινους επειδή βρέθηκαν ασυνεπείς.

Βεβαίως, οι άνθρωποι που χθες ήταν συνεπείς και σήμερα βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής των δόσεων τους, λόγω της υγειονομικής κρίσης, θετική είναι η αλληλεγγύη του Κράτους, αλλά το συν εξακολουθούν να το έχουν, οι πιστωτικό φορείς και δεν δίνεται το δικαίωμα αντιπρότασης από τον οφειλέτη, από τα όργανα του που είναι οι Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, αυτές τις απαξιώσανε τα τελευταία χρόνια , σαν να μην υπάρχουνε, σαν να μην έχουν λόγο και ας ξέρουν καλά την συμβολή τους στην ισορροπία της αγοράς και της κοινωνίας, με ανθρώπους της προσφοράς, εθελοντές.

Επειδή, ο αριθμός των οφειλετών, είναι μεγαλύτερος των πιστωτικών φορέων, σαυτην την γέφυρα που στήθηκε, για να μην είναι "σαν το γεφύρι της Άρτας", δεν είναι για το συμφέρον όλων των δανειοληπτών, υπάρχουν παγίδες τεχνηέντως οικοδομημένες, για την προστασία των τραπεζών και των συνεργατών αυτών.

Σε ένα τέτοιο εγχείρημα (πλατφόρμα γέφυρα), στήθηκε μόνο και μόνο για να "βολευτούν" τα συμφέροντα νέες εταιρείες, οι κερδοσκόποι τάχα βοηθώντας τους δανειολήπτες, Ουσίας, δεν βοηθούνται οι δανειολήπτες με τα "κόκκινα" δάνεια, αυτοί με μαθηματική ακρίβεια, θα χάσουν όλα τους τα ακίνητα ή με τον πτωχευτικό ή με τον πλειστηριασμό.

Το παραμύθι είναι καλά στημένο... για τους οικονομικά αδύναμους, για τους δανειόπληκτους, που τους βάφτισαν κιόλας σε "μπαταξίδες"

*Η Ιωάννα Μελάκη είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς - Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News