«Η εστίαση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έβαλε πλάτη για τη δημόσια υγεία»

Απόψεις
«Η εστίαση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έβαλε πλάτη για τη δημόσια υγεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας

 Σήμερα θα μπορούσε διαβάζοντας τα σχόλια κάποιων troll στο FB να οριστεί η μέρα σαν πανελλήνια ημέρα αφηγημάτων. Ωστόσο κάποιες απαντήσεις οφείλουμε να δοθούν.

Αφήγημα 1ο: Η εστίαση βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία λειτουργώντας ανεύθυνα.

Απάντηση: Επειδή μάλλον συγκεκριμένα συμφέροντα μέσω των ΜΜΕ προσπαθούν να καλλιεργήσουν κοντή μνήμη στον κόσμο για να το δούμε από την αρχή... Η εστίαση από τη πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας έβαλε πλάτη για τη δημόσια υγεία. Από τη πρώτη στιγμή κλείσαμε τα μαγαζιά μας πειθαρχήσαμε και προστατεύσαμε τη δημόσια υγεία αναλαμβάνοντας την ευθύνη και  το μερίδιο που μας αναλογεί..

Σήμερα καλούμαστε 00.00 να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πάλι για το καλό της δημόσιας υγείας. Πάλι η εστίαση πειθαρχεί γιατί η υγεία των πελατών μας είναι πιο σημαντική. Απλά να υπενθυμίσω ότι 31/08 πρέπει να πληρωθούν πέρα τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Αυγούστου ρυθμίσεις σε ΔΟΥ, ΙΚΑ, Λιμενικά ταμεία και δήμους. Το κράτος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για όλα αυτά τα ζητήματα. 

Οι επιχειρήσεις λοιπόν που βάλανε πλάτη και ξανά βάζουν πως θα τα βγάλουν πέρα; Ασφαλώς και πάμε να ρίξουμε ταφόπλακα πάνω τους…

Αφήγημα 2ο: Καλά σας κάνουν και σας κλείνουν τα μαγαζιά στις 12 γιατί αντιδράτε οι σύλλογοι; Γιατί δεν αντιδρούσατε όταν συνάδελφοι σας σε όλη την Ελλάδα δεν τηρούσαν τα μέτρα;

Απάντηση: Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα τηρούσε και τηρεί ευλαβικά τα μέτρα. Ο ρόλος των συλλόγων εστίασης δεν είναι ούτε να κάνει τον Django τον τιμωρό ούτε το Σερίφη.

Υπάρχει κυβέρνηση και αρχές να ελέγξουν αυτό το 1% πανελλαδικά που θεωρείται από εσάς που τα λέτε ότι δεν τηρούν τα μέτρα. Και εννοείται αν κάποια επιχείρηση αποδεδειγμένα έφερε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία να τιμωρηθεί και να έχει τις αυστηρές ποινές που ορίζει ο νόμος. Το να μπαίνουμε σε κυνήγι μαγισσών δεν βοηθάει ούτε λύνει ζητήματα. 

Αφήγημα 3ο: Για τα κρούσματα στην Ελλάδα και στη Κρήτη φταίει η Εστίαση που δεν τήρησε τα μέτρα.

Απάντηση: Μάλλον πρέπει εσείς που τα λέτε να ήσασταν κρυμμένοι σε μια σπηλιά χωρίς ίντερνετ και βγήκατε πριν από μια βδομάδα. Ξεχνάτε εντέχνως τα νούμερα των κρουσμάτων που υπήρχαν πριν από το άνοιγμα των συνόρων.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα είχαν πέσει σε μηδενικό επίπεδο μετά τη 3μηνη καραντίνα και εκεί παρέμειναν και το μεσοδιάστημα μέχρι το άνοιγμα των συνόρων. Για την αύξηση των κρουσμάτων φταίει το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων με τα δειγματοληπτικά τεστ που δεν γινόταν σε ικανοποιητικό αριθμό. Οι επισκέπτες αφού έχουν έρθει στη χώρα και κυκλοφορούν ανάμεσα μας πριν βγούνε τα αποτελέσματα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε είτε αρέσει είτε όχι σε συγκεκριμένους κύκλους .

Συμπερασματικά βλέπουμε ότι στο σύνολο τους όλα αυτά τα αφηγήματα έχουν σαν στόχο να αποπροσανατολίσουν και να ρίξουν το σύνολο της ευθύνης στην εστίαση που όπως ανέφερα και παραπάνω έβαζε βάζει και θα συνεχίζει να βάζει πλάτη για την υγεία του προσωπικού μας , των οικογενειών μας , αλλά πρώτα από όλα των πελατών μας που είναι και η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας μας. Ας φροντίσει η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε εμάς με όσα ανέφερα πριν αλλά και απέναντι στη κοινωνία όσο αφορά την υγεία μας. Γιατί από το Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο πέρασαν αρκετοί μήνες και η μη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν δικαιολογείται. Μη προσπαθούμε λοιπόν για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται να δημιουργήσουμε εξιλαστήρια θύματα. Η εστίαση αυτό το ρόλο δεν θα τον παίξει»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News