default-image

Ν. Σοφιανός: «ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν την Ελλάδα για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο»

Απόψεις
Ν. Σοφιανός: «ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν την Ελλάδα για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ωθούν την Ελλάδα σε «διάλογο» με την Τουρκία για να διαμορφωθεί το κλίμα συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο»

Για το γεγονός ότι ωθούν την Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο κατηγόρησε ΗΠΑ και ΕΕ ο Νίκος Σοφιανός, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα «902gr.», το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ ανέφερε ότι ΗΠΑ και ΕΕ παίρνουν τον ρόλο του διαιτητή και σπρώχνουν την Ελλάδα σε «διάλογο» με την Τουρκία για να διαμορφωθεί το κλίμα συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι αυτήν την κατεύθυνση υπηρετεί και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ, προσθέτοντας πως απάντηση στην προκλητικότητα της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Για το άλλο, μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, υποστήριξε ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έλλειψης ενός πανεθνικού σχεδιασμού προστασίας του λαού από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς. Ειδικά για την Εύβοια, τόνισε ότι δεν έγιναν καθαρισμοί και διαπλατύνσεις ποταμών και χειμάρρων.

Τα δισ. του σχεδίου Πισσαρίδη για την ανάπτυξη θα δοθούν για τη στήριξη του κεφαλαίου και δεν θα πάει ούτε ευρώ στον σχεδιασμό θωράκισης της χώρας για να μην υπάρχουν θύματα από τις πλημμύρες, όπως επισήμανε ο κ. Σοφιανός και κατέληξε: «Κάποτε πρέπει να ειπωθεί και καμία συγνώμη από τους κυβερνώντες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News