Απόψεις

«Σύγχρονοι δούλοι εν έτη 2020»

«Εξαντλητικά ωράρια εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς ρεπό-μειώσεις μισθών –ανάρμοστη συμπεριφορά , διάλλειμα για καφέ ή φαγητό ούτε λόγος»

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προχωράει σε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς εν μέσω της πληττόμενης τουριστικής περόδου2020 διαπιστώνουμε ότι οι εργοδότες ξενοδόχοι που δήλωναν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ακόμα και υπερασπιστές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους στην συντριπτική πλειοψηφία το έκαναν τελικά μόνο για το θεαθήναι.

Ότι δήθεν αγωνιούσαν γι’ αυτούς και ότι θα άνοιγαν τα ξενοδοχεία μόνο και μόνο γι’ αυτούς αποδείχτηκαν φούμαρα. Τελικά βγάζοντας από την φαρέτρα τους όλα τα όπλα-ρυθμίσεις που η φιλοεργοδοτική Κυβέρνηση απλόχερα τους έδωσε (κατάργηση επί της ουσίας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας –υποβάθμιση ΣΕΠΕ- ευέλικτες μορφές απασχόλησης , πρόγραμμα συνεργασίας πραγματοποιούν το σχέδιο τους και εξαθλιώνουν τους εργαζομένους με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, το 8ωρο αποτελεί παρελθόν , εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς ρεπό-μειώσεις μισθών –ανάρμοστη συμπεριφορά , διάλλειμα για καφέ ή φαγητό ούτε λόγος.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί πίσω από τις θελκτικές εισόδους των καλαίσθητων ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο ποσοστό ξενοδόχων επιχειρηματιών συνεχίζουν να επιμένουν στην ασυδοσία προσπαθώντας να επαναφέρουν και να μονιμοποιήσουν συνθήκες γαλέρας.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα να τα καταγγέλλουν.

Επίσης να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους εργοδότες.

Τέλος ζητούμε από τους συναδέλφους να είναι δίπλα στο Σωματείο μας ,τους διαβεβαιώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που προβλέπονται για την διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια