Απόψεις

Χ. Μαμουλάκης: Απρόθυμη η Κυβέρνηση να διεκδικήσει παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας

1η Αυγούστου λήγει η προστασία από τους πλειστηριασμούς

 Με αφορμή την λήξη του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς την 1η Αυγούστου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σε λίγες ημέρες λήγει η περίοδος προστασίας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Η Κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να δημιουργήσει προϋποθέσεις και να διεκδικήσει την παράτασή της και σύντομα, χιλιάδες δανειολήπτες που γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης - και η οποία ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής των προηγούμενων δεκαετιών - θα βρεθούν σε δεινή θέση.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει και προσπαθεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ ως «μεγάλη επιτυχία», παρά το ότι μειώθηκε το ποσό των επιχορηγήσεων, αυξήθηκε το ποσό των δανειοδοτήσεων, παρέμεινε ρευστή η διαδικασία των εκταμιεύσεων, θυσιάστηκαν σημαντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα για την υγεία, την έρευνα, την εκπαίδευση, την καινοτομία, κ.α.

Τον καλούμε έστω και τώρα να εργαστεί με στόχο τη στήριξη όλων αυτών που κινδυνεύουν να βρεθούν το επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους. Να λειτουργήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά, για να μην πληρώσουν οι πολλοί τις αμαρτίες του παρελθόντος, τα λάθη και τις καταστροφικές πολιτικές του παλιού πολιτικού συστήματος, αλλά και τη νέα οικονομική ύφεση. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει!».

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια