Απόψεις

«Νομικά επιζήμια η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων»

«Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να καταθέσει τον τρόπο και τον χρόνο που θα αποδοθούν αυτά που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι»

Σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν από το ΣτΕ στις 13 Ιουλίου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προχώρησαν σε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η νομική διαδικασία για την συνταγματικότητα των νόμων Βρούτση – Κατρούγκαλου με την πιλοτική δίκη, όπου εκδικάστηκε 10/1/2020 το αίτημα του ΕΦΚΑ με εντολή του κ. Βρούτση και όχι των συνταξιούχων.

Οι 5 αποφάσεις που βγήκαν στις 13/7/2020 από το ΣτΕ είναι νομικά επιζήμια και ο κ. Βρούτσης πήρε αυτό που επιδίωκε. Διότι κρίνει συνταγματικούς όλους τους Νόμους τις τελευταίας 10ετίας, όπου οι συνέπειες για τους συνταξιούχους είναι τεράστιες:

- Απαγόρευση των αυξήσεων από το 2010 – 2022

- Η κλοπή 80 δις από τους συνταξιούχους

- Η μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων πάνω από 40%

- Η κατάργηση του ΕΚΑΣ τους χαμηλοσυνταξιούχους

- Η κατάργηση των δώρων

- Η εισφορά 6% για την υγεία στις Επικουρικές

Έτσι ανοίγει ο δρόμος του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Συγχρόνως κρίνει αντισυνταγματικά τους νόμους 4051 – 4093 του 2012 για το διάστημα από Ιούνιο 2015 – Μάιο 2016 στο 11μηνο και δικαιώνει όλους τους συνταξιούχους και αυτούς που έχουν κάνει αγωγή και αυτούς που θα κάνουν, συγχρόνως δίνει το ελεύθερο η κυβέρνηση να βρει τον τρόπο και τον χρόνο με πολιτική απόφαση να τα αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης πριν το κορωνοϊό και μετά τον κορωνοϊό θα νομοθετήσει για το σύνολο των συνταξιούχων βάσει και των δημοσιονομικών χώρων που θα υπάρχουν….

Νομικά μπορεί η κυβέρνηση να έκλεισε όλες τις πόρτες διεκδίκησης των απωλειών.

Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αποδέχεται αυτές τις περικοπές και με αγώνες απαιτεί να τους επιστραφούν όλα όσα τους αφαιρέθηκαν (έκλεψαν) .

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να καταθέσει στην βουλή τον τρόπο και τον χρόνο που θα αποδοθούν αυτά που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στα Σωματεία και οργανωμένα μαζικά να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις – επαναφορά των δώρων – κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ – σύντομη έκδοση των συντάξεων – δημόσια, δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους χωρίς περικοπές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια