Απόψεις

Ν. Ηγουμενίδης: «Να δοθεί λύση σε όφελος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων»

«Αυτή τη στιγμή επιχειρείται η εξουθένωση των εργαζομένων και μια στρατηγική να οδηγηθούν στα άκρα»

Δίνοντας το παρόν στις κινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης στηρίζει τον αγώνα τους και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «είτε θα πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης σε όφελος των εργαζομένων, είτε θα πρέπει να παραταθεί η διάρκεια της προηγούμενης σύμβασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων -  οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για μια ακόμη μέρα  -  βρέθηκε εκ νέου ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου είχε μακρά συζήτηση με τους εργαζόμενους οδηγούς, ενώ τόνισε ότι «Θα πρέπει να βρεθεί λύση σε όφελος των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, είτε θα πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης σε όφελος των εργαζομένων, είτε θα πρέπει να παραταθεί η διάρκεια της προηγούμενης σύμβασης».

Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή επιχειρείται η εξουθένωση των εργαζομένων και μια στρατηγική να οδηγηθούν στα άκρα με συνεχείς πιέσεις λόγω ανοίγματος του τουρισμού. Δεν θα πρέπει να ασκούνται τέτοιες πιέσεις στους εργαζόμενους, αλλά να προχωρήσει μια σύμβαση που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους».

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε για το θέμα με την Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, ενώ άμεσα θα καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση «με στόχο να σταματήσει η Κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της».

(Φωτογραφεία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια