«Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει»

Απόψεις
«Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλο ακούμε λόγια αλλά πράξεις και στήριξη δεν έχουμε από κανέναν»

Το 95% των επιχειρηματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο, για πρώτη φορά, συμμετείχαν στην χθεσινή διαμαρτυρία για τα προβλήματα που έχουν εξουθενώσει τον κλάδο.

Όλοι μαζί ενωμένοι κατέθεσανψήφισμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  για να το διαβιβάσουν στα αρμόδια Υπουργεία και στην συνέχεια το κατέθεσαν δια χειρός στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη οπού συναντήθηκε η Προέδρος του Συνδέσμου κ. Μαρία Αντωνακάκη στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Κυρία Κοζυράκη,

Όπως καλά γνωρίζετε, ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της εστίασης μπήκαν σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης προκειμένου να εφαρμόσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης που σκοπό έχουν την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Μετά από πυρετώδεις ετοιμασίες οι επισιτιστικές επιχειρήσεις ανέβασαν ρολά όμως οι ιδιοκτήτες ήταν και εξακολουθούν να είναι σοβαρά προβληματισμένοι για τη βιωσιμότητα και το μέλλον των επιχειρήσεών τους, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων αγωνιούν για την επιστροφή στα καθήκοντά τους, όταν και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Κυρία Κοζυράκη,

Ο κλάδος μας απασχολεί πάνω από 30.000 εργαζόμενους σε επίπεδο Κρήτης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού και από τα έσοδά μας διαχέεται ρευστό σε ολόκληρη την οικονομία (κράτος, προμηθευτές, έμποροι, εργαζόμενοι κλπ.).

Η λήψη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα από την πολιτεία (πρόστιμα), αποτελεί τη χαριστική βολή οδηγώντας μας, σε περισσότερα λουκέτα και απολύσεις.

Τα καταστήματα μας λειτουργούν σήμερα με το 36% της δυναμικότητάς τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη να καταργηθεί η αναλογία ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά μέτρα, με την προϋπόθεση της τήρησης των αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων όπως ισχύει σήμερα.

Όλο ακούμε λόγια αλλά πράξεις και στήριξη δεν έχουμε από κανέναν.

Σήμερα κλείσαμε τα καταστήματά μας για 24 ώρες. Είναι η ύστατη προσπάθεια που κάνουμε να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα για την επιβίωση του κλάδου μας.

Με αφορμή την σημερινή διαμαρτυρία μας, σας καταθέτουμε το παρόν ψήφισμα με τα αιτήματά μας ώστε να τα προωθήσετε προς τα αρμόδια Υπουργεία και να πιέσετε να δοθούν λύσεις.

Τα αιτήματά μας είναι τα παρακάτω :

  1. Επαναπροσδιορισμός του μέτρου 2τμ ανά άτομο σε 1τμ/άτομο (Αγγλία, Ιταλία έχουν ήδη 1τμ/ ανά άτομο)
  2. Μείωση σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές
  3. Μείωση ενοικίων μέχρι τον Απρίλιο του 2021
  4. Ενιαίο ΦΠΑ στο 6% έως τον Απρίλιο του 2021
  5. Εύκολη πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις του τραπεζικού συστήματος.

*Σας καταθέτουμε συμπληρωματικά μια κάτοψη εξωτερικού χώρου επιχείρησης ως παράδειγμα ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία των επιχειρήσεών μας.

Το τοπογραφικό αποδεικνύει ότι μπορεί να μειωθεί η αναλογία σε 1 τ.μ. ανά άτομο τηρώντας στο ακέραιο τις αποστάσεις που έχουν αποφασιστεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News