"Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πείνα και τη φτώχεια"

Απόψεις
"Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πείνα και τη φτώχεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή αναγνώστη

 Στο απόλυτο αδιέξοδο έχουν φτάσει εκατοντάδες εργαζόμενοι τόσο στον τουρισμό όσο και σε κλάδους που σχετίζονται άμεσα με την τουριστική δραστηριότητα. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή αναγνώστη στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" όπου περιγράφει τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί εργαζόμενοι.

 "Αγαπητή ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ καλά τα μέτρα που ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός αλλά δεν μας είπε πως θα στηρίξει τους εποχικούς των επιχειρήσεων συνεχούς λειτουργείας (εταιρείες τροφοδοσίας κ.α.)που πλαισιώνουν τον τουρισμό. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε άνεργοι από των Οκτώβριο του 2019 και δεν έχουμε ενταχθεί στα μέτρα στήριξης καθώς πολλοί από εμάς δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να πάρουν τακτική επιδότηση και κάποιοι οι οποίοι μπήκαν ναι μεν στην επιδότηση αλλά τους έπιασε ο περιορισμός των 400 ημερήσιων επιδομάτων στην τετραετία και επιδοτήθηκαν για ελάχιστες μέρες ή και καθόλου.

Αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων μένουν άνεργοι και χωρίς εισόδημα από τα τέλη του 2019 και ενώ ο Υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος. Εμείς δεν έχουμε ενταχθεί σε κανένα μετρό και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πείνα και τη φτώχεια. Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψιν αυτά που αναφέρω και να κινητοποιηθούνε  οι τοπικοί φορείς ώστε να μπορέσουμε να ενταχθούμε στα μέτρα και να εξασφαλίσουμε ένα έστω πενιχρό εισόδημα για τις οικογένειες μας τέλος να υπενθυμίσω ότι και οι άνθρωποι που δουλεύουμε εποχικά σε εταιρείες που πλαισιώνουν τον τουρισμό (τροφοδοσία ξενοδοχείων, τουριστικά γραφεία και καταστήματα, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μίνι και σούπερ μάρκετ ,κ.α.) είμαστε αρκετοί που σημαίνει ότι αν δεν στηριχτούμε θα φανεί στην συνολικότερη οικονομία του Ηρακλείου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News