Πάρκο Γεωργιάδη: «Παρά τη “φαραωνική” αναβάθμιση, παραλάβαμε ένα χειρότερο πάρκο»

Απόψεις
Πάρκο Γεωργιάδη: «Παρά τη “φαραωνική” αναβάθμιση, παραλάβαμε ένα χειρότερο πάρκο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Γεωργιάδη εκφράζει ένας κάτοικος του Ηρακλείου

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, η «εμβληματική» παρέμβαση στο πάρκο Γεωργιάδη δεν ήταν παρά μια φενάκη.

Γράφει ένας πολίτης της περιοχής Δημοκρατίας

Στο παραδομένο τμήμα κυριαρχούν ξερά φύλλα και ξερά κλαδιά . Μερικά προσφάτως φυτεμένα δέντρα έχουν ξεραθεί. Οικοδομικά υλικά, σωλήνες, ταινίες και μπάζα είναι επίσης εμφανή από την πλευρά του δρόμου. Μια τεράστια τρύπα είναι ακόμη ανοιχτή (στο παραδομένο τμήμα!).

Η σύμβαση προέβλεπε ανάδειξη του ενετικού τείχους. Αυτό όμως δεν φαίνεται να έχει γίνει καθώς ούτε τα φυτά έχουν κλαδευτεί, ούτε τα ξερά χόρτα (ιδιαίτερα επικίνδυνα το καλοκαίρι) έχουν απομακρυνθεί, ούτε κάποιος φωτισμός ή ταμπέλα για ενημέρωση έχει τοποθετηθεί.

Η λεγόμενη υπογειοποίηση του δικτύου ύδρευσης μόνο υπογειοποιημένη δεν είναι, καθώς ακαλαίσθητες μωβ σωληνώσεις είναι εμφανής σε όλο το «ανανεωμένο» πάρκο.

Ως πολίτης και μόνιμος κάτοικος της περιοχής τολμώ να πω ότι πέρα από κάποιες παρεμβάσεις στην παιδική χαρά και τα παγκάκια, παραλάβαμε ένα χειρότερο πάρκο, μετά βέβαια από πολλές καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες.

Μετά από αυτή την αυτοψία που οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει, πιστεύω ότι η δημοτική αρχή και δη ο αντιδήμαρχος έργων κ. Αναστασάκης οφείλει να δώσει μια εξήγηση τόσο για τις καθυστερήσεις του έργου, όσο και για την ποιότητα του. Θα παρότρυνα την αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) να υποβάλει ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι το δημόσιο χρήμα σπαταλήθηκε λανθασμένα. Τα φωτορεαλιστικά που παρουσιάστηκαν στην αρχή του έργου (πριν σχεδόν 2 χρόνια!) μετά από τόσο καιρό έμειναν μόνο «μακέτο». Μια υπερκοστολογημένη, «φαραωνική» και αμφισβητούμενη από πολλούς «αναβάθμιση» του πάρκου, επιβεβαίωσε αυτό που η τωρινή δημοτική αρχή εναντιωνόταν προεκλογικά: Το Ηράκλειο των εργολάβων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News