Απόψεις

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας: «Αλήθειες και ψέματα»

«Το θέμα των αιολικών πάρκων και των «πράσινων» επενδύσεων μόλις άνοιξε, καθώς προβλέπονται πολλές ακόμη χωρίς να συνυπολογίσουμε και το τεράστιο θέμα των επιπτώσεων των εξορύξεων»

Σχετικά με το αιολικό πάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας, τις επενδύσεις στον Δήμο και όσον αφορά τις δράσεις της, η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πολύς θόρυβος έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα με το υπό εγκατάσταση αιολικό πάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας. Το θέμα των αιολικών πάρκων και των δήθεν «πράσινων» επενδύσεων στον δήμο μας μόλις άνοιξε, καθώς προβλέπονται πολλές ακόμη χωρίς να συνυπολογίσουμε και το τεράστιο θέμα των επιπτώσεων των εξορύξεων.

Πολύς θόρυβος όμως έχει δημιουργηθεί και για την Επιτροπή Πολιτών με τις δράσεις της που έχει προσελκύσει πανελλήνιο ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό την έχει καταστήσει και επίκεντρο «ενδιαφέροντος» από ανθρώπους που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

Επειδή λείπονται επιχειρημάτων προσπαθούν με φήμες και συκοφαντίες να προκαλέσουν σκόνη και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που αναδεικνύει με τις δράσεις της.

Με την παρούσα, σύντομη, παρέμβαση μας λοιπόν θέλουμε να πούμε, όπως πάντα, μερικές ξεκάθαρες αλήθειες:

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας προέκυψε σε εάν συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και είναι προϊόν της ανάγκης των καιρών. Ζούμε σε μια εποχή που η χώρα μας πωλείται, που η οικονομία της αγοράς αποκτά προτεραιότητα έναντι της κοινωνικής μέριμνας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας αναφορών και στο όνομα της ανάπτυξης καταστρέφουμε οποιαδήποτε προοπτική για τις επόμενες γενιές.

Η χώρα μας παραδίδεται σε κάθε είδους συμφέροντα με υπογραφές των εκλεγμένων από τον Ελληνικό λαό. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολίτες έχουν απογοητευτεί από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Η ελπίδα είναι η συλλογική δράση μέσα από την Επιτροπή μας.

Στην περίπτωση του αιολικού της Επισκοπής, η σκανδαλωδώς ευνοϊκή, αντιμετώπιση της εταιρίας από μέρους των κρατικών υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να δράσουν ενάντια στην διαφθορά καθώς και το κλίμα απάθειας που επικρατεί.

Στελέχωσαν λοιπόν τον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που αγωνίζονταν για την αποτροπή της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου στον αρχαιολογικό χώρο.

Σήμερα η σελίδα της επιτροπής στο Facebook αριθμεί 1300 μέλη, η διαδικτυακή καμπάνια έχει συγκεντρώσει 2.800 υπογραφές, ενώ επιπλέον μέσα από τις ενημερωτικές δράσεις, οι οποίες και συνεχίζονται, έχουν συγκεντρωθεί περί τις 500 χειρόγραφες υπογραφές.

Πάνω από εκατό μέλη, εναλλασσόμενα, συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας ενώ έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο συντονιστικό δέκα ατόμων, ανοικτό σε όποιον επιθυμεί να συμβάλει.

Οι συνελεύσεις της επιτροπής είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει. Δίνεται δικαίωμα λόγου σε όσους το επιθυμούν οποιαδήποτε άποψη και αν εκφράζουν.

Είναι φυσικό σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων να υπάρχουν πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και παραταξιακές προτιμήσεις. Δεν ζητάμε να παραιτηθεί κάποιος από αυτές, επικεντρώνουμε όμως στην προστασία και την ιστορικότητα του τόπου μας και του επίπεδου ζωής μας. Αυτό είναι που μας ενώνει!

Μας ενώνει επίσης η ανησυχία για τα τεκταινόμενα και η ανάγκη να αρθρωθεί ένας λόγος που να εκφράζει ένα διαφορετικό όραμα για το μέλλον και τον τόπο.

Κουραστήκαμε πιά από την συμφεροντολογία και το βόλεμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή. Ναι, παράγουμε πολιτική, θεωρούμε τις παρεμβάσεις μας πολιτικές, δεν ταυτιζόμαστε όμως με καμία συγκεκριμένη ιδεολογία ή παράταξη. Αρχή μας είναι να επιδιώκουμε τον διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και με ειλικρινή στάση.

Αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διπροσωπία, τις διχαστικές πολιτικές και την συνδιαλλαγή εις βάρος του τόπου. Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή που επιχειρείται στο όνομα της ανάπτυξης που στην ουσία εννοεί την εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Πολλοί, κινούμενοι από σκοπιμότητες, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας και να μας διαβάλλουν. Ότι είμαστε εναντίον της ανάπτυξης, ότι δεν κομίζουμε προτάσεις, ότι κινούμαστε από προσωπικά ή παραταξιακά κίνητρα. Χαιρόμαστε διότι αυτό δείχνει ότι μας υπολογίζουν και μας φοβούνται και τους προειδοποιούμε:

Όσο περισσότερο οι πολίτες ενημερώνονται και βγαίνουν από την αδράνεια, τόσο περισσότεροι θα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και θα παίρνουν μέρος στις δράσεις μας.

Συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική διαμαρτυρία κατά των ΒΑΠΕ, το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2020.

Στην Ιεράπετρα οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 4 Ιουλίου το απόγευμα. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια