Απόψεις

Β. Κεγκέρογλου: «Να επανέλθουν σε ενιαίους χώρους οι λειτουργίες των κλινικών του ΠΑΓΝΗ που διασκορπίστηκαν λόγω Κορωνοϊού»

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας

Σχετικά με την αναδιάταξη των χώρων ορισμένων κλινικών του ΠΑΓΝΗ για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως η νεφρολογική και παιδοχειρουργική κλινική, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητάει με ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας την επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών σε ενιαίους χώρους καθώς και να ενισχυθούν με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να επανέλθουν σε ενιαίους χώρους οι λειτουργίες των κλινικών του ΠΑΓΝΗ που διασκορπίστηκαν λόγω κορωνοϊού και να ενισχυθούν με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έγινε αναδιάταξη και δεσμεύτηκαν χώροι ορισμένων κλινικών του ΠΑΓΝΗ, οι δραστηριότητες των οποίων διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου και συγκεκριμένα:

Η παιδοχειρουργική κλινική διασκορπίστηκε στο Β και Γ κτήριο και η νεφρολογική ανάμεσα στο 1ο και 3ο όροφο με αποτέλεσμα αλλού να είναι τα γραφεία των ιατρών, αλλού τα ιατρεία, αλλού οι μονάδες που υποβάλλονται σε θεραπεία οι ασθενείς και αλλού οι χώροι αποθήκευσης των αναλώσιμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επεμβατικό ιατρείο της νεφρολογικής κλινικής είναι εντός του χώρου αντιμετώπισης της Covid-19 και δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν υπάρχουν περιστατικά και επιπλέον η νεφρολογική του ΠΑΓΝΗ είναι η μόνη στη Κρήτη που διαθέτει μεταμοσχευτικό ιατρείο και προβαίνει σε συνεδρίες πλασμαφαίρεσης και επειδή σήμερα μετά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας μπορεί και πρέπει να γίνει αξιολόγηση και επανεξέταση της χωροθέτησης των δραστηριοτήτων των κλινικών, που έγιναν κάτω από την πίεση των επειγόντων αλλαγών αλλά χρειάζεται και περαιτέρω οργάνωση και στελέχωση τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:                                                                             

1.Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία σε ενιαίους χώρους των κλινικών του ΠΑΓΝΗ που διασκορπίστηκαν λόγω κορωνοϊού π.χ. νεφρολογική, παιδοχειρουργική;

2.Θα φροντίσετε για την ενίσχυση των κλινικών με ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα αυτών που έχουν αποδυναμωθεί λόγω αποχωρήσεων, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που αναδείχθηκαν και λόγω κορωνοϊού;»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια