Απόψεις

«Η Αγία γαλήνη έχει εξαιρετικές παραλίες»

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας για την απαγόρευση της κολύμβησης σε παραλίες του Ρεθύμνου

Την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, αναφορικά με τις περιοχές του Ρεθύμνου που κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης, κ. Εμμανουήλ Φουντιδάκης:

Σε συνέχεια του από 15-6-2020 δημοσιεύματός σας σχετικά με την απαγόρευση κολύμβησης σε ορισμένες περιοχές το Νομού Ρεθύμνου και λόγω της έντονης αναστάτωσης που έχει προκαλέσει σε επαγγελματίες και επισκέπτες της περιοχής μας, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι αυτή η απόφαση δεν είναι νέα αλλά εκδίδεται κάθε χρόνο και αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μεμονωμένα της περιοχής μας.

Είναι ευθύνη του κάθε Αντιπεριφερειάρχη να την εκδίδει και να την δημοσιεύει.

Η Ελληνική εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό χειριστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, εξέδωσε την επίσημη λίστα για το έτος 2020, στην οποία περιλαμβάνεται και φέτος καθώς και σε πολλά προηγούμενα έτη η Αγία Γαλήνη, όπως και άλλες περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Το Νότιο Ρέθυμνο και ειδικότερα η Αγία Γαλήνη έχει εξαιρετικής ποιότητας κατάλληλα για κολύμβηση ύδατα, το οποίο και αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο για την επιβράβευση από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Η υψηλή ποιότητα των υδάτων ανάμεσα στα 33 άλλα αυστηρά διεθνή κριτήρια, που αποδεικνύονται με συνεχείς δειγματοληψίες, τα οποία πρέπει να τηρούνται μεταξύ άλλων όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια και η ποιότητα υπηρεσιών συντελούν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σας επισυνάπτουμε και την δημοσιοποιημένη επίσημη λίστα για τις «Γαλάζιες Σημαίες» του 2020.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα σχετικά με το εν λόγω ζήτημα ώστε να μην στοχοποιείται η περιοχή μας και να επιζημιώνεται από τις εσφαλμένες εντυπώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια