Σ. Βαρδάκης: «Να πληρωθούν τα ΚΔΒΝ για τα επιμορφωτικά προγράμματα των επιστημόνων»

Απόψεις
Σ. Βαρδάκης: «Να πληρωθούν τα ΚΔΒΝ για τα επιμορφωτικά προγράμματα των επιστημόνων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Πληρωμή των Κέντρων Δια βίου Μάθησης ζητάει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «Η αποτυχία του προγράμματος δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση δικαιολογία ή άλλοθι για να μην δοθεί αποζημίωση στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άμεση αποπληρωμή των ΚΔΒΜ για τα επιμορφωτικά προγράμματα των επιστημόνων ζητά ο Σωκράτης Βαρδάκης για το θέμα της πληρωμής των Κέντρων Δια βίου Μάθησης, τα οποία είχαν αναλάβει τα επιμορφωτικά προγράμματα των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, παρενέβη κοινοβουλευτικά ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά τη σχετική επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ προς τον Υπουργό Εργασίας.

Η αποτυχία του προγράμματος δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση δικαιολογία ή άλλοθι για να μην δοθεί αποζημίωση στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους τους, καθώς το εκπαιδευτικό υλικό παραδόθηκε στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης από 7 εταιρίες - πλατφόρμες και κατά συνέπεια δεν ευθύνονται για το χαμηλό επίπεδο του υλικού.

Στο πλαίσιο των οριζόμενων δραστηριοτήτων τους για το πρόγραμμα, οι πάροχοι κατάρτισης που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους με κρατική εντολή λόγω του κορωνοϊού στις 10/3/2020, επέστρεψαν για να εργασθούν, ανακαλώντας μέρος ή το σύνολο του προσωπικού τους που βρίσκονταν σε αναστολή συμβάσεων για περίπου 15 ημέρες ή αναγκάστηκαν και να προσλάβουν ή να συμβληθούν με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απορρέουσες από το πρόγραμμα διοικητικές και οργανωτικές ευθύνες. Με αποκλειστικά δικές τους ενέργειες και με ιδιαίτερο οικονομικό κόστος ενέταξαν στο Voucher Επιστημόνων 165.000 περίπου Επιστήμονες.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι 95.000 εντάχθηκαν μέσω της Διαδικασίας Β (προσωποποιημένη εξουσιοδότηση Παρόχων από υποψήφιους καταρτιζόμενους να ενεργήσουν εξολοκλήρου για την ένταξή τους στο πρόγραμμα) και οι 65.000 με τη Διαδικασία Α (σύζευξη και εξατομικευμένη υποστήριξη, αμέσως μετά την έκδοση ΚΑΥΑΣ).

Ο κ Βαρδάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καταβληθούν οι αναλογούσες αποζημιώσεις στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News