Χ. Μαμουλάκης: «Τα Greek Statistics επιστρέφουν ως… Βρούτσης Statistics»

Απόψεις
Χ. Μαμουλάκης: «Τα Greek Statistics επιστρέφουν ως… Βρούτσης Statistics»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή των Greek Statistics

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για τις θέσεις απασχόλησης και την αγορά εργασίας τοποθετήθηκε σε δήλωση του, ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις «πανηγυρικές» δηλώσεις του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση για τις θέσεις απασχόλησης και την αγορά εργασίας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Τα περίφημα Greek Statistics των περασμένων δεκαετιών που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στα μνημόνια, επιστρέφουν σήμερα ως Βρούτσης Statistics στην αγορά εργασίας!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και η πραγματική οικονομία καταστρέφεται, ο Υπουργός Εργασίας πανηγυρίζει αυτοθαυμαζόμενος για τα… «καταπληκτικά» αποτελέσματα της πολιτικής του!

Του «διαφεύγει» μάλλον η «λεπτομέρεια» ότι υπάρχει καταγεγραμμένο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το χειρότερο πεντάμηνο (Ιανουαρίου – Μαΐου) όλων των εποχών και επιλέγει συνειδητά να παραπλανά την κοινή γνώμη, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα στοιχεία που τον βολεύουν.

Η αλήθεια είναι ότι τους πρώτους 5 μήνες του 2020, οι νέες θέσεις εργασίας είναι 260.000 λιγότερες σε σχέση με το 2019!

Ας βγει λίγο από το υπουργικό του γραφείο και ας μας ακολουθήσει στις γειτονιές και στις αγορές της χώρας. Ας συνομιλήσει με ανθρώπους του τουρισμού, με μικροεμπόρους και μικροεπαγγελματίες. Ίσως έτσι αντιληφθεί πραγματικά τι συμβαίνει και αλλάξει πλεύση. Όπως έκανε και με τα voucher εργασίας.

Τέλος, στην προσπάθειά του να επαναφέρει αυτού του είδους την στατιστική μέτρηση, ας μην ξεχνά ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται πρώτα ως τραγωδία. Και μετά ως φάρσα.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης».

                                                                                                                                                              

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News