ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου: Ηλεκτρική διασύνδεση και Μαλεβίζι- Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση!

Απόψεις
ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου: Ηλεκτρική διασύνδεση και Μαλεβίζι- Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ΟΜ Μαλεβιζίου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία 

ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε μεθοδικά και επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παίρνει σάρκα και οστά.

Το Μαλεβίζι βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στα ενεργειακά, με τρόπο που φαίνεται να λαμβάνει υπ’ όψιν και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Η τοπική κοινωνία  κινητοποιήθηκε και ο δήμος είχε ρεαλιστικό σχέδιο, με το οποίο συντάχτηκαν όλοι.

Ο δήμος Μαλεβιζίου, αποκόμισε σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη. Ο  ΑΔΜΗΕ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου, για να υλοποιούνται τέτοιες συμφωνίες!

Ήταν ανάγκη και γίνεται πράξη η διασύνδεση της Κρήτης. Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους! Από την κοινωνία, από το δήμο, από τους πολίτες, από τις οργανωμένες συλλογικότητες:

  1. Η διασύνδεση δεν πρέπει να γίνει αφορμή ενεργοποίησης-υλοποίησης των καταστροφικών σχεδίων της φαστ τρακ «ανάπτυξης». Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών και ανάλογων φωτοβολταϊκών πάρκων, δεσμεύει παραγωγική γη, καταστρέφει δομικά την τοπική οικονομία, αλλοιώνει το φυσικό ανάγλυφο, ερημοποιεί το περιβάλλον, διαταράσσει ευαίσθητα οικοσυστήματα. Το Μαλεβίζι δεν αντέχει άλλες ΔΕΗ στις κοιλάδες και τα βουνά του, έστω και εάν έχουν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.
  2. Τώρα, χθες, πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες σταδιακής απενεργοποίησης και τελικής απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και των άλλων οχλουσσών εγκαταστάσεων από την ευρύτερη περιοχή του κόλπου των Λινοπεραμάτων.
  3. Δήμος και κοινωνία πρέπει να έχουν έτοιμο ένα συνεκτικό σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής συνδεδεμένο με ήπιες μορφές βιώσιμης ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο και οργανικής σύνδεσής της με το Γεωπάρκο Ψηλορείτη.
  4. Με όραμα, συνέργειες και πολιτική βούληση είναι ώρα να εκκινήσουν ουσιαστικά οι διαδικασίες σύνδεσης του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας με το γειτονικό παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηρακλείου σε ένα ενιαίο σύνολο, με ήπιες παρεμβάσεις, για περίπατο, ποδήλατο, άθληση, πολιτιστική δημιουργία, με έμφαση στην οικογένεια και τα παιδιά!
  5. Να μπει σε προτεραιότητα υλοποίησης το σχέδιο για την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας.
  6. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αστικής  κινητικότητας για την τοπική κοινότητα Γαζίου και σύνδεσης με το πανεπιστήμιο και το ΠΑΓΝΗ.

Στα πλαίσια αυτά η ΟΜ Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα σταθεί αρωγός στο πλευρό της κοινωνίας και των ενεργών πολιτών."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News