Σύλλογοι γονέων Κρήτης: Η εξέταση ειδικών μαθημάτων να γίνει στον τόπο κατοικίας τους

Απόψεις
Σύλλογοι γονέων Κρήτης: Η εξέταση ειδικών μαθημάτων να γίνει στον τόπο κατοικίας τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας

«Το Υπουργείο να αποφασίσει τώρα την εξέταση των ειδικών μαθημάτων στον τόπο κατοικίας των μαθητών», ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης.

«Μετά από σειρά παρεμβάσεων του γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος για το ζήτημα της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στον τόπο κατοικίας των μαθητών, καθώς και τη συμπόρευση στο αίτημα αυτό των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης Κρήτης, το Υπουργείο δεν έχει λάβει καμία απόφαση για να μας δικαιώσει.

Μάλιστα είναι σε πλήρη αντίθεση η πάγια τακτική του για το θέμα αυτό με την εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, αλλά και της Ολομέλειας των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης) που με επιστολή της συντάσσεται ομόφωνα με το αίτημα να εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα σε τοπικό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος μας από τον ίδιο τον φορέα συντονισμού και παρακολούθησης της εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει την αναγκαιότητα να μπει τέλος στην άδικη και άνιση τακτική του Υπουργείου που εξοντώνει τα παιδιά μας και δεν έχει κανένα παιδαγωγικό υπόβαθρο.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News