Απόψεις

Σωκράτης Βαρδάκης: « Η Κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται την κοινωνία»

Στη σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, o βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Βαρδάκης Σωκράτης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε μία μέρα πριν ανοίξουν ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες και υγειονομικά πρωτόκολλα ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε.

Όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση δεν ικανοποιούν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και αυτό προκύπτει και από τις σημερινές τοποθετήσεις εκπροσώπων, φορέων και εργαζομένων.

Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στην εστίαση μένουν ξεκρέμαστοι. Πακτωλό εκατομμυρίων ανακοινώνει η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης και το αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι επιχειρήσεις οι οποίες δε μπορούν να ανοίξουν και εργαζομένους να καλούνται να εργαστούν με μισθούς μειωμένους 20% -30% και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

«Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τουρισμό έχουν μείνει παντελώς έξω από τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης», εργαζόμενοι που δεν θα δουλέψουν στον τουρισμό φέτος (πάνω από 300.000) αντιμετωπίζουν ήδη βιοποριστικό πρόβλημα.

Έχουμε καταθέσει έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Δυστυχώς σε ώτα μη ακοώντων.

Εύχομαι σήμερα τα συμπεράσματα που θα βγουν, οι προτάσεις και οι ανησυχίες όλων, οι οποίες θα μεταφερθούν για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση να εισακουστούν και να καταλάβουν επιτέλους τι εννοούσαμε όταν επιμέναμε σε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης.

Διαφορετικά, η καταστροφή και η φτωχοποίηση της κοινωνίας θα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών και των πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια