Απόψεις

Στο γυμνάσιο που υπηρετώ φοιτούν περίπου 500 παιδιά...

 Την ανησυχία της για τον τρόπο που θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν από τον κορωνοϊό, εκφράζει με επιστολή της καθηγήτρια της δευτεροβάθμιας.

"Στο γυμνάσιο που υπηρετώ φοιτούν περίπου 500 παιδιά, τα οποία αυλίζονται στην ίδια αυλή με τα παιδιά του λυκείου (περίπου άλλα 500) τα οποία στεγάζονται στο διπλανό κτίριο. Η αυλή είναι πολύ μικρή για τον αριθμό των παιδιών των 2 συγκροτημάτων. Για τα μαθήματα χρησιμοποιούμε ακόμη και τις αίθουσες του υπογείου (που προορίζονταν για αποθήκες  από το πολεοδομικό σχέδιο του κτιρίου) με ανεπαρκή  αερισμό , καθώς και 2 λυόμενες αίθουσες. Η μία αίθουσα του υπογείου που χρησιμοποιείται για μάθημα είναι τελείως τυφλή, χωρίς καθόλου παράθυρα. Εμείς οι καθηγητές δεν χωρούμε στο γραφείο των καθηγητών και είμαστε «όπως οι σαρδέλες» στο κουτί. Ακόμη και με το σπάσιμο των τμημάτων και την εκ περιτροπής λειτουργία των τμημάτων είναι πολύ δύσκολο να μην συνωστίζονται τα παιδιά. 

Πολλοί από μας τους καθηγητές είμαστε άνω των 60 ετών με προβλήματα υγείας, καρδιοπάθειες, διαβήτη,  αυτοάνοσα νοσήματα και οι περισσότεροι από μας έχουμε και στο σπίτι άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς δεν ακούσαμε ούτε τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, ούτε το υπουργείο Παιδείας να αναφέρουν οποιοδήποτε μέτρο για την προστασία των εκπαιδευτικών. Σαν να μην υπάρχουμε! Οι μαθητές μπορεί να γίνουν φορείς του ιού από το οικογενειακό τους περιβάλλον και να μας μεταφέρουν τον ιό στο σχολείο. Μπορεί τα υπόλοιπα παιδιά να μην κινδυνεύουν όπως λένε οι ειδικοί του ΕΟΔΥ, όμως κινδυνεύουν οι εκπαιδευτικοί. Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους στο σχολείο; Γιατί δεν θα γίνουν μαζικά τεστ για τον ιό στις σχολικές κοινότητες; Όταν εμφανίστηκαν κρούσματα με κορωνοϊό σε διάφορες  δομές με συνωστισμό,  μπήκε όλη η δομή σε καραντίνα και έγιναν μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση επαφών κλπ. Για τα σχολεία προβλέπεται να μπαίνει σε καραντίνα μόνο η τάξη. Ούτε ιχνηλάτηση, ούτε μαζικά τεστ! Ποιος εξασφαλίζει ότι το παιδί που έχει αρρωστήσει δεν ήρθε σε επαφή με παιδιά άλλων τμημάτων το διάλειμμα ; Στο κάθε τμήμα διδάσκουν πολλοί καθηγητές. Τι θα ισχύει για αυτούς; Οι συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα των μεγάλων πόλεων της χώρας είναι περίπου σαν αυτές που περιέγραψα. Δεν υπάρχει η υποδομή που πιθανόν να υπάρχει σε σχολεία του εξωτερικού".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια