Απόψεις

Σωματείο Ταξί: «Κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί»

Με ανακοίνωση της η πανελλήνια ομοσπονδία ταξί αντιδρά στις ανακοινώσεις των μέτρων από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «κακόγουστο αστείο την μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί».

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος "φωστήρας" της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το Ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο "φωστήρας " γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί;

Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της;

Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το Ταξί.

Ας μας πει τουλάχιστον γιατί; Αν δεν γνωρίζει τότε κακώς έκανε δεκτή την εισήγηση του και η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών.

Κύριοι απλά, κάντε το εικόνα. Μια τριμελή οικογένεια θέλει να μετακινηθεί. Καλεί ταξί. Έξω από το σπίτι παρατάσσονται τρία ταξί για να μεταφέρουν τρία μέλη της ίδιας οικογένειας που ζει στο ίδιο σπίτι. Είναι αστείο. Κακόγουστο αστείο. Διορθώστε την ανορθογραφία σήμερα κιόλας.

Η εισήγηση της Ομοσπονδίας για τον τρόπο μεταφοράς με ταξί μετά την χαλάρωση των μέτρων:

Κύριε Υπουργέ,

Για την ομαλή επανακυκλοφορία των ΕΔΧ Ταξί μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι απαραίτητο:

  1. Να αρθεί ο περιορισμός στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών.
  2. Να επιτραπεί η προαιρετική χρήση προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό.
  3. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς τόσο ο οδηγός ταξί όσο και οι επιβάτες πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες.
  4. Να εφοδιαστεί ο στόλος των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών.
  5. Να γίνετε δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ Ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές.
  6. Προτείνουμε επίσης συμμετοχή των Ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια