Απόψεις

Νίκος Ηγουμενίδης: «Για τη ΝΔ είναι “ευκαιρία” να ξαναγυρίσουμε στις αγαπημένες της μνημονιακές πολιτικές»

«Η ΝΔ επιδεικνύει ολιγωρία σε κρίσιμες πλευρές που αφορούν την υγεία», τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό

Στις ολιγωρίες της Κυβέρνησης στα θέματα της υγείας και της οικονομίας αναφέρθηκε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»  & στον δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν έκρυψε την πολιτική της. Η πολιτική της πρόταση είναι η αύξηση του ζωτικού χώρου του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας», σημείωσε στη συνέντευξη του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας ότι η ΝΔ επιδεικνύει ολιγωρία σε κρίσιμες πλευρές που αφορούν την υγεία, με πρόσφατο παράδειγμα τα περιστατικά στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά και ειδικά στις προσλήψεις στο χώρο της υγείας: «Με τη ΝΔ δεν προχωράνε. Ή προχωράνε με ρυθμούς χελώνας. Που δείχνει και το τι ακριβώς θέλουν». Ενώ για τα θέματα της οικονομίας ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου υπογράμμισε στον δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο: «Τώρα που έχουμε τον κορωνοϊό, για τη ΝΔ είναι ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στις αγαπημένες της μνημονιακές πολιτικές».

Ειδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε:

Για τα μέτρα: «Πρέπει να πάμε με πρώτο και κύριο μέλημα τη δημόσια υγεία και την προστασία της, και την επιστημονική τεκμηρίωση των όποιων πολιτικών αποφάσεων. Χρειάζεται ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που να διασφαλίζει και την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Στα συστατικά στοιχεία της επόμενης μέρας, πρέπει να είναι μία διαφορετική κουλτούρα και στην ίδια την ατομική υγιεινή.  Είναι πολλά τέτοια στοιχεία χαρακτηριστικά δηλαδή της επόμενης μέρας. Και ενδεχομένως ένα τέτοιο πρωτόκολλο να ξεφύγει από τα όρια απλά της πατρίδας".

Για τη δημόσια υγεία: Η δημόσια υγεία είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη της πολιτείας. Με τούτη την έννοια πρέπει πρώτα απ’ όλα να απαντήσει η πολιτεία και για το τι έκανε και για το τι κάνει, για το τι και πως οργανώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού στις ιδιωτικές κλινικές και πως λειτουργούν.

Ειδικά για την εκπαίδευση του προσωπικού στο χώρο της υγείας: «Στη συνέντευξη των κ. Τσιόδρα και κ. Χαρδαλιά, ένας δημοσιογράφος ρώτησε: «Συγγνώμη, η Ελλάδα 2 μήνες κλεισμένη, στα σπίτια της και κάνατε χθες την εκπαίδευση του προσωπικού;». Η απάντηση ήταν: «Μα έχουμε στείλει εγκυκλίους». Δεν φαντάζομαι να καλύπτει αυτή η απάντηση. Με αυτή την έννοια λέω ότι φάνηκε η ολιγωρία της πολιτείας. Εν πάση περιπτώσει, είναι ένα κομμάτι που κατά την γνώμη μου στο οποίο δεν πρέπει να ολιγωρήσουμε και ιδίως στα μέτρα από ‘δω και πέρα και για την επόμενη ημέρα».

Για τα ανοιχτά ζητήματα και τα ερωτηματικά που προκύπτουν. «Δεν είμαι επιδημιολόγος, ούτε μπορώ να πάρω θέση επ’ αυτού αλλά υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που δυσκολεύομαι να τις απαντήσω. Για παράδειγμα, όπως είπαμε πιέστηκε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας, δηλαδή σταμάτησαν τα απογευματινά ιατρεία, σταμάτησαν τα τακτικά ιατρεία, σταμάτησε η τακτική λειτουργία των νοσοκομείων, η παρακολούθηση των χρόνιων αρρώστων. Προετοιμάζονταν τα νοσοκομεία μας και ιδιαίτερα τα κέντρα αναφοράς για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Το τελευταίο κρούσμα στην Κρήτη κορωνοϊού, να μιλήσω για την Κρήτη, ξέρετε πότε ήταν; Με στοιχεία χθεσινά 26 Μαρτίου, 1 μήνα στην Κρήτη δεν έχει σημειωθεί κρούσμα».

Για την στάση της ΝΔ απέναντι στο χώρο της υγείας: «Η Ν.Δ έκλεισε, μέσω του Υπουργού, του κυρίου Γεωργιάδη μέσα σε μία νύχτα τις μονάδες υγείας στον αστικό ιστό της χώρας. Και όταν φτιάχναμε αυτές τις μονάδες εμείς, στο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η Ν.Δ καταψήφισε τη δημιουργία τους. Σχεδιασμένες από μας, υπήρχαν έτοιμες προκηρύξεις, 500 μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών».

Για την επιστροφή της ΝΔ στο 2012: «Είναι γνωστές οι προσπάθειές μας, μετά την έξοδο, τον Αύγουστο του ‘18 από τα μνημόνια για ανάκτηση της εργασίας. Σε μια νύκτα, στο όνομα της πανδημίας τα πήραν πίσω. Από το δικαίωμα στην εργασία, μέχρι τον κατώτατο μισθό. Ανακοινώνει ο κ. Βρούτσης 533 ευρώ κατώτερο μισθό. Στα επίπεδα του 2012 ξαναγυρνάνε. «Κι αν δεν είχαμε τρόικα έπρεπε να εφεύρουμε», είχε πει ο κύριος Γεωργιάδης και τώρα που έχουμε τον κορωνοϊό, θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στις αγαπημένες μας μνημονιακές πολιτικές».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια