Απόψεις

Α. Γκορτζής: Επιχειρηματική ηθική στα χρόνια του Covid-19

Γράφει ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος επιχειρηματικής ηθικής

Η παγκόσμια εξάπλωση του COVID 19 αποτελεί μία τεράστια δοκιμασία για την ζωή των ανθρώπων στον πλανήτη. Επιπλέον φέρνει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Πρόκειται για μία κοινωνία που σίγουρα δεν θα είναι η ίδια με αυτήν που γνωρίζουμε ως τώρα. Για την ορθή επίτευξη των στόχων του κράτους συνεργάσθηκε με πολλές επιχειρήσεις Σε αυτό το σημείο ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εφάρμοσε τον κώδικα των επιχειρηματικών αρχών που υπάρχουν σε εταιρίες όπως η επιχειρηματική ηθική, η κοινωνική υπευθυνότητα και η συμμόρφωση με την νομοθεσία όπως και η δέσμευση στην τήρηση των αρχών της επιχειρηματικής συμπεριφοράς για το καλό της κοινωνίας.

Τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την εφαρμογή των αρχών της επιχειρηματικής ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητας οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης και κατανόησης με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, όπως π.χ το ίδιο το κράτος, τα νοσοκομεία, η αστυνομία, ο στρατός και βέβαια των πελατών. Η βοήθεια των επιχειρήσεων σε αυτές τις στιγμές ενισχύουν την πιστότητα που έχουν με τους πελάτες, και ενισχύουν την εταιρική φήμη και τα θετικά μηνύματα που περνάνε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σήμερα είναι ευκαιρία, το ελληνικό κράτος να συνεργαστεί με τις εταιρίες και τους οργανισμούς ώστε η επιχειρηματική ηθική και η κοινωνική υπευθυνότητα να αναπτυχθεί προς όφελος όλων μας και ιδιαίτερα της κοινωνίας και του κράτους.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια