Απόψεις

«Γίνετε δημιουργικοί εν καιρώ κορωνοϊού»

Το να βλέπουμε και να πράττουμε μέσα από την καρδιά μας, αυτό είναι δημιουργικότητα

«Aυτό είναι δημιουργικότητα: Το να πάλλεσαι σε απόλυτη αρμονία με το όλο. Τα πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν από μόνα τους. Η καρδιά σου θα αρχίζει να  αναβλύζει τραγούδια χαράς, τα χέρια σου θα αρχίζουν να μεταμορφώνουν πράγματα. Θα αγγίζεις τη λάσπη και θα γίνεται λωτός. Θα είσαι σε θέση να γίνεις αλχημιστής. Αυτό όμως είναι εφικτό, μόνο αν ξυπνήσει για τα καλά η ευφυία, μόνο αν ξυπνήσει για τα καλά η καρδιά», Όσσο

Γράφει η Τάνια Ρούμκου

Όλοι θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί και εμπνευσμένοι στην καθημερινότητά μας. Τι σημαίνει όμως αληθινή δημιουργικότητα; Το να είμαστε δημιουργικοί, σημαίνει αρχικά να μπορούμε να κάνουμε πράγματα με ενθουσιασμό και χαρά. Το να βλέπουμε και να πράττουμε μέσα από την καρδιά μας, αυτό είναι δημιουργικότητα.

Η μετάλλαξη κάθε ενέργειας και πράξης, σε εμπνευσμένη δράση. Όλοι μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχουμε χρόνο για να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας και τη δημιουργικότητά μας. Κάποιοι από εμάς έχουν ταλέντο με τα χέρια, φτιάχνουν κοσμήματα, φαγητά, ωραίους κήπους, πλέκουν, κεντούν και γενικά δημιουργούν μέσα από τα χέρια τους. Άλλοι πάλι από εμάς, έχουμε πνευματικά χαρίσματα, όπως είμαστε ποιητές, συγγραφείς, μελετητές, ομιλητές, ενώ άλλοι παίζουν ωραίο θέατρο, χορεύουν μοναδικά, τραγουδούν σαν αηδόνια και ούτω κάθε εξής. Ο χρόνος τώρα είναι με το μέρος μας, να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας και γιατί όχι να τα κοινοποιήσουμε και στο internet, αφού δε μπορούμε να τα εκθέσουμε στον κόσμο! Η ιστορία της ανθρωπότητας, μας έχει φανερώσει ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι ανά τους αιώνες, καλλιτέχνες, εφευρέτες, επιστήμονες, οραματιστές, πνευματικοί  ηγέτες, υπήρξαν δημιουργικοί, πράττοντας εμπνευσμένα μέσα από τα ταλέντα και τη διαίσθησή τους.                                                                                        

Τα ταλέντα, συνυφασμένα πάντα με την καρδιά και την έμπνευση, επιτελούν θαύματα. Και ακόμη περισσότερο συνδυασμένα με την ενδοσκόπηση και τη συγκέντρωση του πνεύματος.Όταν συνδυάζονται τα παραπάνω, τότε η δημιουργία γίνεται μία γιορτή, ένα τραγούδι και η ψυχή νιώθει δημιουργική, καθώς ενώνεται με το αυθεντικό κομμάτι του είναι της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε ένα ανώτερο επίπεδο, όταν ο άνθρωπος νιώθει ότι τα χαρίσματα που διαθέτει, του έχουν δοθεί από τη Θεϊκή Πηγή. Σε αυτή την περίπτωση, εκτιμάμε περισσότερο τα ταλέντα μας και είμαστε ευγνώμονες για τα θεϊκά δώρα, που μας έχουν δοθεί. Και μόνο τότε μπορούν να εξαγνιστούν τα παραπάνω, να μεγαλώσουν, να ανθίσουν και να βοηθήσουν πολλές ψυχές.                                                                                                     

Με την παραπάνω συνειδητότητα, τα χαρίσματα αυτά δεν είναι δικά μας, αλλά μας έχουν δοθεί από το Δημιουργό, για να τα προσφέρουμε σε όλους απλόχερα. Και με αυτή την επίγνωση, γινόμαστε πιο ταπεινοί, καθώς «το εγώ και το δικό μου» εξαλείφονται. Δημιουργικοί, μπορούμε να είμαστε με πολλούς τρόπους. Μέσα από τις τέχνες,  το θέατρο, το χορό, τη μουσική, την ποίηση, τη συγγραφή, τη λογοτεχνία, το διάβασμα, το διαλογισμό, τη γυμναστική, τη μαγειρική, την εργασία μας και γενικότερα με κάθε πράξη που γίνεται με αρμονία, ενθουσιασμό και ανανέωση πνεύματος. Και ιδιαίτερα όταν αυτή η πράξη μας, πάλλεται από έναν σιωπηλό νου και μία ανοιχτή καρδιά, τότε αναφερόμαστε σε αληθινή, βαθιά δημιουργικότητα.

Γιατί ουσιαστικά δημιουργικοί γινόμαστε, από την ποιότητα της ενέργειας και τη συγκέντρωση που βάζουμε, σε κάθε μας δράση.Ο δημιουργικός άνθρωπος είναι σαν ένα παιδί, που αναζητά συνέχεια την περιπέτεια και το καινούριο. Ένας δημιουργικός άνθρωπος, δεν εφησυχάζει και δεν πλήττει ποτέ. Βρίσκει πάντα τρόπους να βλέπει τη ζωή σα μία γιορτή, σαν ένα τραγούδι και να μεταμορφώνει κάθε συνηθισμένη δράση σε μαγεία και σε μεγαλείο.                                                                                                                           

«Όλοι οι άνθρωποι που είναι υγιείς, είναι δημιουργικοί. Και αν μπορείς να χαμογελάς με όλη σου την καρδιά, αν μπορείς να κρατήσεις το χέρι κάποιου και να του χαμογελάσεις, και αυτό είναι μία δημιουργική πράξη, μία πράξη σπουδαίας δημιουργικότητας. Απλώς κοιτάζεις έναν άνθρωπο με τρυφερό βλέμμα κι αλλάζεις ολόκληρο τον κόσμο του ανθρώπου», τονίζει ο Όσσο με το σοφό λόγο του. 

www.spiritualitycorfu.com

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια