«Στο νέο Ο.Α.Κ ο “πήχης” δεν έχει δεύτερη επιλογή από τα να τοποθετηθεί ψηλά»

Απόψεις
«Στο νέο Ο.Α.Κ ο “πήχης” δεν έχει δεύτερη επιλογή από τα να τοποθετηθεί ψηλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Αριστείδης Παπαδογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ

Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έχει έρθει η ώρα να επιτελέσει το έργο που οραματίστηκαν όλοι εκείνοι, που δρομολόγησαν, την δημιουργία του. Από την εποχή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον πρωτοπόρο για την εποχή του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. μέχρι και σήμερα που εμείς αναλαμβάνουμε την τύχη του ενιαίου πλέον Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. 

Με αδήριτη την ανάγκη επίτευξης ευρύτερων συνεργασιών, ο Ο.Α.Κ. θα λειτουργήσει έχοντας ως άμεσους συνεργάτες του, όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.  Την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους - από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού -  την ΠΕΔ Κρήτης και φυσικά το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, που θα ζητήσουμε τη συνδρομή και τη συνεργασία του. 

Σε αυτή την δύσκολη αλλά και κρίσιμη συγκυρία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που αλλάζει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάγκη το κράτος να παραμείνει όρθιο σε όλα τα επίπεδα, απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και στόχευση.  

Το υπάρχον έμψυχο δυναμικό του Οργανισμού, με το οποίο ήδη είχα μια πρώτη επαφή και συνεργασία,  αποτελεί την μέγιστη δυνατή «εγγύηση», για την μελλοντική του επιτυχημένη πορεία. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες για την ελληνική οικονομία συνθήκες, οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν πως με την τεχνογνωσία, την επιστημονική τους κατάρτιση και το αδιαμφισβήτητο φιλότιμο τους,  μπόρεσαν όχι μόνο να ανταπεξέλθουν, αλλά και να κρατήσουν «ζωντανό» το μεγαλύτερο «αναπτυξιακό εργαλείο» του νησιού. Το ίδιο είμαι σίγουρος πως θα πράξουν και τώρα, που οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους.

Η τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου, μέσα από την επιλογή μου για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου  στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, είναι μεγάλη όσο και το φορτίο της ευθύνης που επωμίζομαι. Θα ανταποκριθώ και ζητώ να κριθώ αυστηρά, μέσα από το έργο που θα παραχθεί τα επόμενα χρόνια, σε ολόκληρο το νησί.    

Η μακρόχρονη προσωπική μου διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, η εμπειρία αλλά και η γνώση  που έχω αποκομίσει από την ενασχόληση μου με τα κοινά, αποτελούν  τα μεγαλύτερα μου εφόδια,  τα οποία θα διαθέσω - με το σύνολο των δυνάμεων μου - στη νέα μεγάλη «πρόκληση».

 «Το κράτος έχει συνέχεια, δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε  και να ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ  όλα αυτά, που θα βάλουν ξανά την Κρήτη, σε ρόλο πρωταγωνιστή,  στον Αναπτυξιακό χάρτη της χώρας».

Τα προηγούμενα χρόνια η κεντρική εξουσία επιχείρησε αν όχι να απαξιώσει, τουλάχιστον να αποδυναμώσει τον Οργανισμό, διασπώντας τον και στερώντας του καθοριστικές αρμοδιότητες. Αυτές οι αρμοδιότητες θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο να επιστρέψουν και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου ο νέος Ο.Α.Κ. να στελεχωθεί και με όλο εκείνο το προσωπικό αλλά και τα μέσα (εξοπλισμό, μηχανήματα κτλ) που χρειάζεται, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των στόχων που θέτουμε για τα επόμενα χρόνια.

Η κανονικότητα θα επιστρέψει στον Οργανισμό και γι’ αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων!  Αναλαμβάνοντας  την θέση ευθύνης του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεσμεύομαι  ότι ως νέα διοικητική αρχή, θα σεβαστούμε την άποψη και την προσωπική διαδρομή όλων των στελεχών μας. Όλες οι απόψεις θα λαμβάνονται υπόψιν και οι αποφάσεις μας, θα είναι βασισμένες στο γνωστικό και επιστημονικό μας υπόβαθρο.  Θα κινηθούμε συνολικά, με αίσθημα συνεργασίας, συναίνεσης και δικαιοσύνης  με αποκλειστικό στόχο, την επανεκκίνηση του «Αναπτυξιακού Γίγαντα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News