Απόψεις

Μαμουλάκης: Να ληφθούν μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζομένων του χώρου

«Ο τομέας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων χρήζει ειδικής και άμεσης μέριμνας»

Την αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον πολιτιστικό/καλλιτεχνικό τομέα, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού, 55 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τομέας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα αυτός των παραστατικών τεχνών, της ψυχαγωγίας και των θεαμάτων, έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και χρήζει ειδικής και άμεσης μέριμνας. Με την – σωστή – απόφαση για κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο, μια σειρά από εργαζόμενοι, όπως είναι οι καλλιτέχνες θεάματος - ακροάματος, οι τραγουδιστές, οι μουσικοί, οι ηχολήπτες, οι υπεύθυνοι φωτισμού, οι djs, οι παραγωγοί, οι τεχνικοί και μια σειρά άλλων εργαζομένων που στηρίζουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, πλήττονται άμεσα.

«Ένας τομέας της οικονομίας μας που είχε πληγεί σε σημαντικό βαθμό και από την προηγούμενη οικονομική κρίση, ο τομέας των τεχνών και του πολιτισμού, δέχεται το χαριστικό χτύπημα από τις οικονομικές συνέπειες της νέας υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει έτσι ώστε να στηριχθούν οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του κλάδου, με τρόπο αποτελεσματικό και ουσιαστικό. Και οφείλει να λάβει γενναίες αποφάσεις άμεσα».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν αναφορά σε μέτρα και παρεμβάσεις που έχουν ήδη ληφθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έκτακτα αλλά και μακροπρόθεσμα και ζητούν απαντήσεις από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με:

Τι μέτρα στήριξης προτίθενται να λάβουν για την ανακούφιση των ως άνω αναφερόμενων εργαζομένων.

Εάν έχουν καταγράψει τα αιτήματά τους, εάν θα τα υλοποιήσουν και πώς θα αντιμετωπίσουν την οικονομική ανασφάλεια.

Εάν θα υπάρξει πλήρης πρόσβαση όλων των εργαζομένων στην υγεία και την περίθαλψη.

Εάν προτίθενται να υιοθετήσουν διεθνείς, ουσιαστικές πρακτικές στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής με οικονομικά και θεσμικά μέτρα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια