Άντε λοιπόν... καλό Καρναβάλι!

Απόψεις
Άντε λοιπόν... καλό Καρναβάλι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά, έρχεται το καρναβάλι και δεν είναι κακό να το ακολουθήσουμε

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το καρναβάλι και η μεταμφίεση έχει την τιμητική της. Θα μου πείτε, πώς γίνεται πάντοτε στην “καρδιά” του χειμώνα και λίγο πριν τις τελευταίες Απόκριες να βρισκόμαστε στη δίνη σημαντικών εξελίξεων αλλά και αυξημένης επικαιρότητας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια έχω αντιληφθεί πως πολλά από τα εξελισσόμενα ανοικτά ζητήματα πέφτουν πάνω στο τριώδιο. Αυτό είναι απλά μια διαπίστωση που δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία, μιας και η επικαιρότητα δε γνωρίζει ούτε από εποχές ούτε από συνθήκες.

Αυτό όμως που πρέπει να ζήσουμε, ανεξάρτητα από το αν αγαπάμε τα καρναβάλια, είναι η δυναμική των ημερών, που θέλουν εξωστρέφεια και κέφι. Ναι, καλά διαβάσατε, κέφι, μακριά από τη λογική της σοβαροφάνειας και της επιτηδευμένης στάσης. Πείτε μου ειλικρινά, δεν έχετε κουραστεί καθημερινά να συναντάτε ανθρώπους που η μεταμφίεση δεν είναι αποτέλεσμα της Αποκριάς, αλλά καθημερινή και παγιωμένη πραγματικότητα;

Αυτούς τους ανθρώπους μπορείς πολύ εύκολα να τους βγάλεις από τη ζωή σου, μιας και μέσα στην εγωιστική τους μάσκα κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, καθώς πιστεύουν ότι έχουν την αλάνθαστη δυναμική.

Χαίρομαι με τους ανθρώπους που θα “τσαλακωθούν”, που θα ζήσουν τη στιγμή και ταυτόχρονα θα σε παρασύρουν στη δική τους ανεβασμένη διάθεση.

Είναι η κατάλληλη εβδομάδα λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη τα “πρέπει” και τα “μη”, και ταυτόχρονα να ταξιδέψουμε το μυαλό μας μακριά από τα μαύρα και τα απαισιόδοξα. Άσχημη επικαιρότητα, και μάλιστα διογκωμένη, πάντα θα υπάρχει, ωστόσο είναι δώρο ζωής να μπορείς έστω και για λίγο να την αφήνεις πίσω σου και να ταξιδεύεις. Άλλωστε, τι σημασία έχει ένας προορισμός όσο όμορφος κι αν είναι, αν το ταξίδι είναι μαύρο και... μεταμφιεσμένο;

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε ναι στη μεταμφίεση της Αποκριάς, που μπορεί να είναι πολύ πιο αληθινή από τη λογική πολλών ανθρώπων, που πίσω από τη μαύρη μάσκα τους ζουν όλο τον χρόνο τον δικό τους εφιάλτη, που μάλιστα βαφτίζουν ως «επιτυχία» αλλά και «ευτυχία».

Παιδιά, έρχεται το καρναβάλι και δεν είναι κακό να το ακολουθήσουμε. Αυτό μάλιστα είναι το πραγματικό καρναβάλι, το ατόφιο, το χρωματιστό, μιας και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου τα τοξικά καρναβάλια είναι ανάμεσά μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να ρίξουμε έστω και για λίγο τους τόνους και κυρίως αυτοί της Αθήνας, που πρέπει ταυτόχρονα να αναλογιστούν τι έχει περάσει αυτός ο λαός όλα αυτά τα χρόνια.

Τελικά τι είναι οι Απόκριες; Μα, το τρένο, το πλοίο, το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο στα οποία μπορείς να επιβιβαστείς και τα ταξιδέψεις έχοντας δίπλα σου αυτούς που θες και όχι αυτούς που απλά τη μεταμφίεση σε κάτι άλλο, μαύρο και σκοτεινό, την έχουν κάνει συνήθεια, που μόνο κακό κάνει κυρίως στους ίδιους.

Τρέξτε, χαλαρώστε και μοιραστείτε τις στιγμές. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει την ανάγκη να χαμογελάτε. Καλό Καρναβάλι... λοιπόν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News