Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Ο «οχετός» των media και των «δικαστών του Facebook»

Απόψεις
Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Ο «οχετός» των media και των «δικαστών του Facebook»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρατσιστικό παραλήρημα άνευ αιτίας

Είχαμε να υπερηφανευόμαστε ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές. Πολύ παλιότερα, γιατί με τα πρώτα κύματα Αλβανών μεταναστών το 1991 άρχισε να ξεπροβάλλει το αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού.

Αρχικά ήταν ο ρατσισμός του κυρ-Παντελή, αυτός ο κουτοπόνηρος, χωριάτικος, δυσάρεστος, αλλά τελικά άκακος ρατσισμός της προσκόλλησης στα γνωστά και δεδομένα. Σιγά-σιγά άρχισε να δημιουργείται ένας νέος ρατσισμός, που θεμελιώνεται στο μίσος για το διαφορετικό και την άρρωστη αγάπη για σημαίες, έθνη, σύμβολα και θρησκείες.

Γράφει ο Γιώργος Ψαρουλάκης

Ο ρατσισμός του κυρ-Παντελή ευδοκίμησε κυρίως στη Δεξιά, αλλά “έπιασε” και σημαντικά τμήματα της Κεντροδεξιάς και ακόμη και της Κεντροαριστεράς.

Ο άλλος ρατσισμός, ο κανονικός, ευδοκιμεί στην άκρα δεξιά και σε ένα τμήμα της Δεξιάς. Και είναι ακραία επικίνδυνος.

Αφορμή για να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές, το τραγικό περιστατικό του 11μηνου βρέφους.

Εν τάχει τα γενικά της υπόθεσης: την Κυριακή το βράδυ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας το άψυχο κορμάκι ενός βρέφους 11 μηνών. Παρότι ιατροδικαστική εξέταση δε θα υπήρχε για αρκετές ώρες μετά από τη μεταφορά του, κάποια μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να προκαταβάλουν το αποτέλεσμά της, μιλώντας για σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους.

Μάλιστα, το ότι οι γονείς του είχαν παραμείνει στη ΓΑΔΑ για να διευκολύνουν την έρευνα, οδήγησε σε σενάρια που ήθελαν τους γονείς ή/και τους θείους του παιδιού ή και ένα φιλικό ζευγάρι από τη Συρία επίσης (η οικογένεια του βρέφους είναι Σύριοι πρόσφυγες) να είναι εκείνοι που κακοποίησαν σεξουαλικά το βρέφος.

Ακολούθησε μια απίστευτη επιχείρηση κανιβαλισμού - θα ήθελα να γράψω “πρωτοφανής”, αλλά δυστυχώς το ’χουμε ξαναδεί το έργο, πολλές φορές μάλιστα - με τα media να πρωτοστατούν και να σέρνουν τον “χορό”, βγάζοντας από την... κοιλιά τους ψευδή ιατροδικαστικά πορίσματα και μιλώντας ανερυθρίαστα και δίχως ίχνος εγκράτειας ή μέτρου, για τους εγκληματίες γονείς που πέθαναν το παιδί τους συνέπεια σεξουαλικών παιχνιδιών.

Ο “οχετός” των media, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, τροφοδότησε τους υπονόμους των social media, όπου χιλιάδες αυτόκλητοι εκτελεστές, ισλαμοφάγοι, άρρωστοι ρατσιστές, υπάνθρωπα μιάσματα, έβγαλαν έναν απίστευτο βόρβορο μισανθρωπιάς, ρατσισμού, ξενοφοβίας, ισλαμοφοβίας και ανθρωποφαγίας.

Το όργιο κανιβαλισμού στα social media συνεχιζόταν και χθες το απόγευμα, παρότι ήδη από το πρωί είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι τρεις τουλάχιστον ιατροδικαστές ξεχωριστά αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι το άτυχο βρέφος δεν είχε υποστεί κανενός είδους σεξουαλική κακοποίηση και ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα αντίδρασης στη θεραπεία που ελάμβανε για μια σοβαρή ασθένεια από την οποία υπέφερε εκ γενετής.

Οι τραγικές φιγούρες της μάνας και του πατέρα του μωρού αποχώρησαν από τη ΓΑΔΑ και πήγαν στο σπίτι τους, για να κανονίσουν πώς θα θάψουν το αγγελούδι τους, που έφυγε πριν προλάβει να ζήσει, την ώρα που οι κανίβαλοι των media είχαν κάνει στροφή 180 μοιρών και προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Λέγοντας... ακριβώς τα αντίθετα απ' όσα έλεγαν από την ώρα που έγινε γνωστή η υπόθεση. Γράφοντας δίχως ντροπή ότι ήδη από την Κυριακή το βράδυ οι θεράποντες γιατροί του μωρού είχαν πει ότι δεν υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση και ότι κάποια σημάδια οφείλονταν στην ειδική συσκευή με την οποία εισάγονταν τα υπόθετα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία. Επίσης σημειώνοντας ότι εξαρχής οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είχαν ως βασικό σενάριο αυτό και όχι της σεξουαλικής κακοποίησης, απλώς περίμεναν και τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις (και μάλιστα περισσότερες από μία) για να είναι απολύτως βέβαιοι.

Η υπόθεση φυσικά έκλεισε, οι γονείς έμειναν μόνοι με τον πόνο τους (και τα άλλα δύο παιδιά τους, τα οποία εξετάστηκαν επίσης για το ενδεχόμενο κακοποίησης - ούτε σε αυτά βρέθηκε το παραμικρό), αλλά ο οχετός παραμένει ανοιχτός. Και ξερνά τις βορβορώδεις ακαθαρσίες του, που παρασέρνουν στην όζουσα πλημμυρίδα τους κάθε λογική και ψύχραιμη φωνή που προσπαθεί να αντιπαραβάλλει στο τυφλό μίσος και τη μισαλλοδοξία τη λογική και τον στοιχειώδη ανθρωπισμό.

Και αυτό το μίσος έχει ποτίσει αυτή τη χώρα, έχει εισχωρήσει στο μεδούλι της, σιγά-σιγά γίνεται τμήμα του DNA της. Βοηθά και η ανέχεια, η συντριβή των μικροαστικών στρωμάτων, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός των ολίγων και ισχυρών. Όλα αυτά δημιουργούν το γόνιμο υπόστρωμα πάνω στο οποίο βλαστίζουν, αναπτύσσονται και θριαμβεύουν τα άνθη του μίσους.

Θα ήταν ωραίο να μπορούσα να πω ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά, ότι στο επόμενο ανάλογο περιστατικό τα media θα έχουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα να περιμένουν κάτι χειροπιαστό πριν αρχίσουν να δημιουργούν σενάρια, ότι τα social media δε θα μετατραπούν σε έναν απέραντο υπόνομο που έχει ξεχειλίσει και ξερνά βόρβορο.

Αλλά δυστυχώς, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Διότι ξέρω ότι και την επόμενη φορά, ιδιαίτερα αν οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης είναι πρόσφυγες ή μετανάστες - τα κατεξοχήν εύκολα θύματα - ακριβώς τα ίδια θα συμβούν. Και πάλι οι εισαγγελείς των sites και των studio θα εκδώσουν τα πορίσματά τους, θα δικάσουν και θα καταδικάσουν.

 Και πάλι οι μισάνθρωποι ρατσιστές θα βγουν στα social media και θα ξεσαλώσουν.

Ξανά και ξανά, στο ίδιο έργο θεατές όλα αυτά τα χρόνια. Μια ολόκληρη βιομηχανία εκμαυλισμού, με στόχους ξεκάθαρους (λ.χ. πολιτικούς) ή θολούς, έχει στηθεί από τους γνωστούς βαρόνους του προσκηνίου και του παρασκηνίου, τους ισχυρούς του χρήματος, οι οποίοι ποδηγετούν τους ρέποντες προς τον φασισμό και αναδεικνύουν τους... φτασμένους φασίστες.

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να μας αφήνει χρόνους, αλλά οι φασίστες δεν ήταν μόνο οι χρυσαυγίτες.

Έρχονται σκοτεινές μέρες, για όλους μας... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News