Προς τους «εραστές» της κανονικότητας…

Απόψεις
Προς τους «εραστές» της κανονικότητας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμείλικτη πραγματικότητα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης

«Η Ελλάδα ψυχορραγεί». Αυτή η φράση έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές, τα τελευταία δέκα χρόνια, από δημοσιογράφους και όχι μόνο, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν την απόλυτη παρακμή στην οποία βυθίζεται η χώρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί ειδήμονες (παροικούντες ή μη τη δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ), οι οποίοι έχουν βαλθεί εσχάτως να μας αποδείξουν ότι τα χρόνια της κρίσης έχουν πλέον περάσει και η χώρα όχι μόνο δεν “ψυχορραγεί” πια, αλλά βαίνει ξανά και σε τροχιά ανάπτυξης (sic).

Η απάντηση προς όλους αυτούς τους... “εραστές” της κανονικότητας (οι οποίοι θα ήταν φαιδροί εάν δεν ήταν επικίνδυνοι), η οποία δήθεν έχει επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, είναι η ίδια η πραγματικότητα, η οποία είναι αμείλικτη: Τέσσερις συνάνθρωποί μας πέθαναν μέσα σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πριν λίγες ημέρες. Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων αυτών τραγικών περιπτώσεων είναι ότι ο θάνατος επήλθε είτε λόγω του ψύχους, είτε στην προσπάθεια των εκλιπόντων να γλιτώσουν από αυτό!

Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στους “εραστές” της κανονικότητας, αναφέρουμε τα εξής: Την περασμένη Τετάρτη, μια 63χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου ζούσε μόνη της, χωρίς θέρμανση, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της απεφάνθη ότι ο «κύριος λόγος του θανάτου της ήταν η επίδραση του ψύχους των τελευταίων νυχτών».

Μερικές ώρες μετά, στην Κομοτηνή, ένα 7χρονο κοριτσάκι βρήκε φρικτό τέλος μετά από φωτιά που ξέσπασε σε παράπηγμα στον συνοικισμό των τσιγγάνων Αλάν Κογιού: Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό από τους πυροσβέστες που έσβησαν την πυρκαγιά. Το τοπικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα που χρησιμοποιούσε η οικογένειά του για να ζεσταθεί.

Τις ώρες που ακολούθησαν τον χαμό της 7χρονης, ένα ανδρόγυνο ξεψύχησε μέσα στην κρεβατοκάμαρά του, στο σπίτι που έμενε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, στο Μεταξουργείο της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό, ο θάνατος του ζεύγους προήλθε πιθανότατα από διαρροή στη σόμπα υγραερίου που είχε στο δωμάτιό του για να ζεσταίνεται: Όπως μετέδωσαν αθηναϊκά ΜΜΕ, ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους της οικογένειας έσπασε την πόρτα του δωματίου των γονιών του, οι οποίοι δεν απαντούσαν στις απεγνωσμένες εκκλήσεις του, και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αυτή είναι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, η “κανονικότητα” που επανήλθε. Αυτή είναι η επιστροφή της χώρας σε τροχιά... ανάπτυξης, την οποία ευαγγελίζεται τα τελευταία χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση που διαφεντεύει τις τύχες μας: Είτε μιλάμε για τη σημερινή κυβέρνηση, είτε για την προηγούμενη, καμιά τους δε διστάζει να διατυμπανίζει ανερυθρίαστα το τέλος της κρίσης, το οποίο φυσικά επήλθε κατά τη δική της περίοδο διακυβέρνησης της χώρας...

Το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης “πασάρεται” εντέχνως - ή και όχι - στον κόσμο από τους πολιτικούς και τους πάντα πρόθυμους κονδυλοφόρους τους, με βαρύγδουπες και “πιασάρικες” εκφράσεις, όπως είναι η εκ νέου «έξοδος της Ελλάδας στις αγορές», η «κατάργηση των capital controls», ή η «έξοδος από τα μνημόνια».

Όπως προείπαμε, ωστόσο, ό,τι και να λένε οι “εραστές της κανονικότητας”, η αμείλικτη πραγματικότητα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Στο χέρι μας είναι, πάντως, να την αλλάξουμε. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News