Καλό ταξίδι γιατρέ και ένα μεγάλο ευχαριστώ κύριε Γιάννη

Απόψεις
Καλό ταξίδι γιατρέ και ένα μεγάλο ευχαριστώ κύριε Γιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είδηση του θανάτου του χτύπησε σαν γροθιά στο στομάχι όλους όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον αγαπητό αυτό άνθρωπο.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή οι δρόμοι των οποίων συναντιούνται με τον δικό σου αφήνοντας ανεξίτηλα χαραγμένα τα σημάδια της παρουσίας τους.

Άνθρωποι χαρισματικοί, σοφοί, γεμάτοι καλοσύνη και ανθρωπιά, που προσφέρουν απλόχερα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένας από αυτούς ήταν ο Γιάννης Κασαπάκης, ο γιατρός που για δεκαετίες υπηρέτησε τον όρκο του Ιπποκράτη και το κοινωνικό σύνολο από πολλά πόστα.

Γράφει ο Σταύρος Μουντουφάρης

Η σκληρή είδηση του θανάτου του χτύπησε σαν γροθιά στο στομάχι όλους όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον κύριο Γιάννη με τη μεγάλη καρδιά, το αισιόδοξο χαμόγελο που χάριζε τριγύρω ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές και τη γνώση που δε δίσταζε να μοιραστεί με όλους. Τον άνθρωπο πάνω απ’ όλα που ήταν ικανός να δουλεύει χωρίς σταματημό για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, που δεν το σκεφτόταν δεύτερη φορά για να φύγει ακόμα και στην καρδιά της νύχτας με το βαλιτσάκι του, όσο μακριά και αν βρισκόταν ο άνθρωπος που είχε ανάγκη, προκειμένου να του προσφέρει τη βοήθειά του. Ακόμα και αφιλοκερδώς... τόσες πολλές φορές.

Τον θυμάμαι καθισμένο στο γραφείο του, πάντα σκυμμένο πάνω από ένα βιβλίο, να μελετάει κάθε τι καινούργιο από κάθε χώρο της επιστήμης που ερχόταν στην επιφάνεια, ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και να περνάει ώρες πάνω από επιστημονικά συγγράμματα, όταν συναντούσε μια σπάνια περίπτωση που έχριζε ακόμα πιο εξειδικευμένης αντιμετώπισης.

Όμως ο κύριος Γιάννης, όπως τον αποκαλούσαμε όλοι, ήταν κάτι παραπάνω και από αυτό. Ήταν ένας πολύτιμος φίλος, ο οποίος μπορούσε να θυσιάσει ώρες από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του για να ακούσει το κάθε πρόβλημα και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

 Το κοφτερό μυαλό του τον έφερνε πάντα πιο μπροστά από την εποχή του, κάτι που απέδειξε με την πολύτιμη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά αλλά και γενικότερα την κοινωνική ζωή αυτού του τόπου, τόσο στο Ηράκλειο όσο και στην Αλικαρνασσό. Και ταυτόχρονα ήταν μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια, ένας ιστορικός θησαυρός κυρίως για τον τόπο του.

Έχοντας ζήσει πολλά και σημαντικά γεγονότα από κοντά, ήταν πάντα πρόθυμος να μοιραστεί όλη αυτή τη γνώση με όποιον το ζητούσε, με το πολύτιμο αρχείο του να αποτελεί έναν παράδεισο για ιστοριοδίφες και τη μνήμη του μια κιβωτό εμπειριών και γνώσεων. Ευτύχησε να κάνει μια σπάνια οικογένεια με λαμπρούς επιστήμονες, που συνεχίζουν από άλλα πόστα το πολύτιμο έργο του, και θα διατηρούν τη μνήμη του, όπως όλοι εμείς που είχαμε τη σπάνια τύχη να τον γνωρίσουμε και την τιμή να μας αποκαλεί φίλους. Γιατί ο κύριος Γιάννης ήταν πάνω απ’ όλα ένας σωστός άνθρωπος και ένας πολύτιμος φίλος.

Καλό παράδεισο, γιατρέ. Καλό ταξίδι, Γιάννη Κασαπάκη. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ...

Ο Σταύρος Μουντουφάρης είναι δημοσιογράφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News