default-image

Για εκείνους που σε αδίκησαν δίχως να σε ξέρουν καν

Απόψεις
Για εκείνους που σε αδίκησαν δίχως να σε ξέρουν καν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να δίνεις όσα μπορείς να δώσεις και να μην μετανιώσεις ποτέ, ακόμη και όταν κάποιοι δεν το εκτιμήσουν

Ναι, για εκείνες τις φορές που έμαθες ότι κάποιος φίλος, γνωστός ή κάποιο άτομο που εκτιμούσες δεν σε πίστεψε ποτέ, σε αδίκησε χωρίς να σε γνωρίζει καν...

Γράφει η Μαρία Παυλάκη

Ίσως δεν είχες την ευκαιρία να τον διαψεύσεις γιατί πολύ απλά δεν το ήξερες.

Όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Ότι χρώμα ότι γούστα ή ότι διαφορετικό έχουμε στο κάτω κάτω δεν αξίζουμε την υποτίμηση και την αδικία κανενός. Στον εσωτερικό μας κόσμο ως γνωστό κυριαρχούν τα συναισθήματα, παρασυρόμαστε από αυτά και πολλές φορές κάνουμε λάθη. Δεν είμαστε τέλειοι, εξάλλου ποιος είναι;

«Σε κατηγορώ γι’ αυτό... και σου το λέω ευθέως» θέλει μεγάλη δύναμη και καθαρή ψυχή για να το κάνεις.

«Σε κατηγορώ σε άλλους για κάτι που εγώ πιστεύω» ίσως γιατί είμαι εμμονικός και πιστεύω αυτό που θέλω να πιστέψω χωρίς πραγματικά να ξέρω τι αξίζεις και τι πραγματικά ζητάς.

Όταν αδικείσαι από κάποιον που εκτιμάς σε πληγώνει ίσως περισσότερο, προσωπικές εμπειρίες που πονούν και ίσως να μη μάθεις και  ποτέ το γιατί, γιατί απλά όταν θα το μάθεις δεν θα σε ενδιαφέρει καν.

Να δίνεις όσα μπορείς να δώσεις και να μην μετανιώσεις ποτέ, ακόμη και όταν κάποιοι δεν το εκτιμήσουν ή ίσως σε προσβάλλουν στο τέλος γιατί πιστεύουν ότι το κάνεις με δόλο. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου,  στο τέλος θα δικαιωθείς, γιατί δεν μπορείς να εκθέσεις ανθρώπους και καταστάσεις γιατί  είσαι ένας πολιτισμένος άνθρωπος!

Δεν θα αποδείξεις ποτέ σε κανέναν τι είσαι και τι αξίζεις. Αυτοί που σε αγαπούν με όλη την δύναμη της ψυχής τους ξέρουν, και αυτό σου αρκεί… Δεν χρειάζεσαι πολλούς, λίγους και καλούς.

Οι άλλοι πάντα θα έχουν κάτι κακό  να λένε γιατί ίσως τους λείπει κάτι από την ψεύτικη ζωή που ζουν... καλύτερα να είσαι ευτυχισμένος με ότι έχεις, παρά να ζεις μια ζωή ψεύτικη κουβαλώντας στις πλάτες σου την ξεροκεφαλιά σου.

Η ζωή καταφέρνει πάντα κάτι μαγικό. Το καλό πάντα θα βρίσκει τον τρόπο  επαναστατεί..

Η μυστική συνταγή είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να δίνεις αγάπη στον συνάνθρωπό . Ακολούθα την διαδρομή που χρίζεις  μόνος σου και προσπέρνα όλους εκείνους που θα σταθούν εμπόδιο στον δικό σου δρόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News