Με το “Επενδύω στην Ελλάδα” πράττουμε το αυτονόητο!

Απόψεις
Με το “Επενδύω στην Ελλάδα” πράττουμε το αυτονόητο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Μάξιμος Σενετάκης

Το “Επενδύω στην Ελλάδα” που ψηφίστηκε χθες είναι η απάντηση της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς σε όλους εκείνους που επί χρόνια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φρενάρουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ΝΔ έδειξε πως ακούει αυτήν την Ελλάδα. Πως συμμερίζεται τις αγωνίες των ανθρώπων που θέλουν επιτέλους, αυτός ο τόπος να δει προκοπή.

Με το “Επενδύω στην Ελλάδα” πράξουμε το αυτονόητο. Δεν ανακαλύψαμε κανένα τροχό. Ρωτήσαμε όσους παράγουν πλούτο στην Ελλάδα πως θα διευκολύνουμε τη δουλειά τους. Διαβουλευτήκαμε για όλα εκείνα που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, που καταπνίγουν την δημιουργικότητα.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας κατηγόρησαν ότι περιμέναμε τον ιδιωτικό τομέα να μας δείξει που μπορεί να υπάρξει κέρδος και πήγαμε πίσω του να τον διευκολύνουμε. Μα αν δεν διευκολύνουμε τον ιδιωτικό τομέα που θέλει να παράξει, θέλει το κέρδος, θέλει την ανάπτυξη, ποιον να διευκολύναμε; Τις συλλογικότητες; Ή τους καταληψίες;

Το νομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα” αποτυπώνει το πολιτικό μας αφήγημα. Υλοποιεί την προεκλογική μας δέσμευση και συμπυκνώνει την κεντρική φιλοσοφία της κυβερνητικής μας πρότασης, που είναι:

Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα! Λιγότερη ανεργία, περισσότερες δουλειές!

Πως γίνονται τα έργα; Πως μειώνεται η ανεργία; Πως δημιουργούνται δουλειές καλά αμειβόμενες; Πως επιτυγχάνεται η ανάπτυξη;

Την απάντηση την γνωρίζει όλος ο Πλανήτης. Με επενδύσεις.

Και πως έρχονται οι επενδύσεις; Επίσης είναι μια απάντηση που γνωρίζει όλος ο πλανήτης. Έρχονται με τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος, μέσα σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την δημιουργία.

Όμως, φιλοεπενδυτικό κλίμα δεν δημιουργείται όταν εμποδίζεται η επιχειρηματικότητα, όταν δυσκολεύεται η ζωή των επενδυτών. Όλων των επενδυτών, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο.

Και φυσικά δεν υπάρχει περιβάλλον που να ευνοείται η επιχειρηματικότητα αν δεν συντρέχουν δυο βασικές προϋποθέσεις:

Πρώτη προϋπόθεση η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος. Την εμπιστοσύνη αυτήν προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να αποκαταστήσουμε. Δεν είναι το επιτελικό κράτος; Δεν είναι η μείωση των φόρων; Δεν είναι η κατάργηση του ασύλου; Δεν είναι η άρση των capital controls;

Δεύτερη προϋπόθεση η αλλαγή της αντίληψης που θέλει τον πωλητή ψεύτη και τον επιχειρηματία κλέφτη. Εμείς δεν ενοχοποιούμε συλλήβδην και αδιακρίτως το επιχειρείν, την αριστεία, την προκοπή, την νοικοκυροσύνη, το κέρδος. Γιατί ξέρουμε ότι αυτή η αντίληψη οδήγησε τη χώρα χαμηλά. Ή ακριβέστερα δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει το υψηλό επίπεδο που αξίζει στη χώρα και στο δαιμόνιο των Ελλήνων.

Θέλουμε επιχειρήσεις ανταγωνιστικές. Θέλουμε επιχειρήσεις που να ακμάζουν και να προσφέρουν ευκαιρίες στα Ελληνόπουλα να αξιοποιούν εδώ το ταλέντο τους και την ευρηματικότητα τους. Θέλουμε επιχειρήσεις που να επιστρέφουν στους εργαζόμενους το μερίδιο που τους αναλογεί από τον νέο πλούτο που θα παράγεται.

Η ΝΔ ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό για να εμπεδώσει μια διαφορετική αντίληψη στη χώρα από αυτή που επικράτησε επί χρόνια μέσα από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Με το “Επενδύω στην Ελλάδα” δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Κάνουμε τα αυτονόητα που κάνει κάθε σοβαρό κράτος που θέλει να μείνει στην κούρσα της διεθνούς ανταγωνιστικότητα, να ισχυροποιήσει τη θέση και να εξασφαλίσει στους πολίτες του μια καλύτερη ζωή.

*Ο Μάξιμος Σενετάκης είναι βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News