Το «αντίο» της Μαρίας Σβολιαντοπούλου στην Ελένη που έφυγε…

Απόψεις
Το «αντίο» της Μαρίας Σβολιαντοπούλου στην Ελένη που έφυγε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήταν ένα παιδί σπάνιο, που μας έμαθε να κοιτάμε τον ουρανό για να ονειρευόμαστε!»

Για την Ελένη, που «μετρούσε τα αστέρια και τώρα έγινε ένα αστέρι κι εκείνη», γράφει η παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας «Για θύμισέ μου», που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Η Ελένη Βασιλικού, η οποία ήταν η διακοσμήτρια της παραγωγής ταινίας, έφυγε χτες από τη ζωή, μετά από μια γενναία «μάχη» με τον καρκίνο.

Μάλιστα, όπως γράφει η Μαρία, στο αποχαιρετιστήριο κείμενό της για την Ελένη, η ταινία είναι αφιερωμένη σε εκείνη.

Το «αντίο» της Μαρίας Σβολιαντοπούλου:

«Χτες έφυγε ένα ξεχωριστό μέλος της οικογένειας του "Για θύμισε μου". Η Ελένη Βασιλικού, η διακοσμήτρια της παραγωγής μας, πολέμησε όχι απλά με όλες τις δυνάμεις της αλλά κατάφερε να μην παραιτηθεί στιγμή από την μάχη που έδωσε με την ασθένεια της. Δυστυχώς την χτύπησε πισώπλατα, έχοντας αυτό σαν αποτέλεσμα χτες να την χαιρετίσουμε για τελευταία φορά! Η Ελένη δεν κοίταξε ποτέ χαμηλά! Ότι και αν πέρασε έχω να την θυμάμαι με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στο πρόσωπο! Χαμογελούσε και σου έδινε δύναμη την στιγμή που ο πόνος είχε γίνει ο νέος της φίλος. Ένα παιδί με δύναμη και όρεξη για ζωή! Ένα παιδί με θάρρος να παλεύει τους δαίμονες της κάθε μέρα. Εγώ αυτό έχω να θυμάμαι από την Ελένη! Να με κοιτάει στα μάτια και να μου λέει "Θα τα καταφέρω, θα το δεις". Το μόνο που έχω να πω πλέον είναι πως είμαι περήφανη, που από την ζωή μου πέρασε αυτό το άτομο και με έκανε να δω τα πράγματα διαφορετικά! Η Ελένη, όταν νοσηλεύτηκε προσπαθούσε να δουλεύει και μέσα στην κλινική για να μην κρεμάσει κανέναν! Για να παλέψει για τον δικό μας αγώνα ενώ πολεμούσε εκείνη την δική της ξεχωριστή μάχη. Η Ελένη τα κατάφερε ακόμα και αν την γονάτισε όλο αυτό! Η Ελένη μας είναι νικήτρια γιατί μας έμαθε να πολεμάμε, να μην φοβόμαστε και να μην παραδίδουμε ποτέ τα όπλα μας. Η Ελένη μας δεν παραιτήθηκε! Η δική μας η Ελένη έγινε ο ήρωας μας!

Ως παραγωγή το θεωρούμε υποχρέωση μας να αφιερώσουμε την ταινία σε αυτόν τον άνθρωπο! Να αφιερώσουμε κάθε λεπτό του δικού μας αγώνα στον αγώνα της Ελένης! Για να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για να μείνει χαραγμένη σε όλους μας ακόμα και τώρα που έφυγε! Πέρα από συνεργάτη χάσαμε μια φίλη. Μια πίστη φίλη!

Τα συλλυπητήριά μας σε όλη την οικογένεια της Ελένης. Ήταν ένα παιδί σπάνιο, που μας έμαθε να κοιτάμε τον ουρανό για να ονειρευόμαστε! Μια πριγκίπισσα, που μετρούσε τα αστέρια και τώρα έγινε ένα και εκείνη!

Καλό ταξίδι Ελένη!

Τα λέμε στην πρεμιέρα όπως είχαμε πει! Όπως μου είχες υποσχεθεί!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News