default-image

«Θέλουμε μια πόλη φιλική»

Απόψεις
«Θέλουμε μια πόλη φιλική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δίνουμε την μεγαλύτερη προσοχή στον πολιτισμό της καθημερινότητας" αναφέρει ο Μ. Χαιρέτης

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Οι δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του δήμου Ηρακλείου και την ποιότητα ζωής όλων μας. Είναι κρίσιμες για να πάμε μπροστά, να προοδεύσουμε. Και προοδευτικό είναι ό,τι μας ενώνει, ό,τι δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις ζωής και αναβαθμίζει τον τόπο μας.

Γράφει ο Μανώλης Χαιρέτης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Ηράκλειο 3.5.7»

Στόχος όλων όσοι συμμετέχουμε στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ηράκλειο 3.7.5» με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη είναι να κάνουμε μια νέα αρχή για την πόλη και ολόκληρο τον δήμο.

Κάνουμε μια νέα αρχή δίπλα σε όλους τους πολίτες και ειδικά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Δουλεύουμε για μια πόλη φιλική και μια αναγεννημένη, ζωντανή ύπαιθρο!

Πιστοί στις φιλελεύθερες ιδέες μας αγκαλιάζουμε το μέλλον, λέμε «ναι» στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή εποχή  που τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη.

Στηρίζουμε τον πολιτισμό μέσα από πλήθος δράσεων που ενισχύουν την εξωστρέφεια του δήμου, αλλά δίνουμε την μεγαλύτερη προσοχή στον πολιτισμό της καθημερινότητας.  Το Ηράκλειο της επόμενης μέρας πρέπει και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες: στους ηλικιωμένους, στις οικογένειες με μικρά παιδιά και φυσικά στα άτομα με αναπηρία. Το κέντρο του Ηρακλείου πάσχει από κυκλοφοριακή συμφόρηση με επιπτώσεις στην τουριστική και οικονομική δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό διαμορφώνουμε ένα αποτελεσματικότερο σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, νέες θέσεις στάθμευσης, συντήρηση των πεζοδρομίων και δρόμων. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία νέων εμπορικών πεζόδρομων. Με δυο λόγια στηρίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, δηλαδή αποτελεσματικές πολιτικές και κατευθύνσεις για στρατηγικές πολεοδομικής και κυκλοφοριακής οργάνωσης για μια πιο φιλική, πιο ανθρώπινη πόλη.

Η πόλη όμως, χρειάζεται και νέα έργα όπως ένα σύγχρονο σύστημα ποδηλατοδρόμων, αναβαθμισμένους χώρους πρασίνου και αναψυχής εντός του αστικού ιστού όπως πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, και προπαντός δουλεύουμε για μια καθαρή πόλη, μια πόλη “κόσμημα”.

Το «Ηράκλειο 3.7.5» είναι εδώ για να υλοποιήσει έργα, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που θα δώσουν ζωή σε όλο τον Δήμο. Είναι εδώ για να έχει αξία η γη μας, και ποιότητα η ζωή σε κάθε κοινότητα, κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη, την πρόοδο και την προκοπή του Δήμου μας.

Θέλουμε μια πόλη φιλική και μια ύπαιθρο ζωντανή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News