Θ. Βρέντζου: «Στη μάνα που φέρνει στον κόσμο το μεγαλύτερο δώρο»

Απόψεις
Θ. Βρέντζου: «Στη μάνα που φέρνει στον κόσμο το μεγαλύτερο δώρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας γράφει η Θεανώ Βρέντζου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, απευθύνει μήνυμα για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν αφιερωθεί σε έναν τόσο ιερό σκοπό: το μεγάλωμα μιας οικογένειας, της δικής της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, η κ. Βρέντζου γράφει:

«Τη μητέρα, το πιο αγαπημένο και γλυκό πρόσωπο της ζωής μας, σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα με ευγνωμοσύνη αλλά και σεβασμό στο πρόσωπό της.

Το απάνεμο λιμάνι σε κάθε δυσκολία μας, την ηρωίδα μάνα, τη μάνα που παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνεχίζει να στηρίζει την οικογένεια της.

Τη μάνα που φέρνει στον κόσμο το μεγαλύτερο δώρο, την ίδια τη ζωή.

Είναι εκείνη που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας, ο φύλακας άγγελός μας σε κάθε μας βήμα.

Είναι εκείνη που μας φροντίζει μας προστατεύει και μας συμβουλεύει.

Είναι εκείνη που αγωνιά αλλά και που ξέρει να συγχωρεί.

Καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου είναι να την τιμά και να τη σέβεται, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και αγάπη αναγνωρίζοντας την τεράστια και μοναδική προσφορά της, αλλά και χρέος και υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει τη μητρότητα.

Η Ελλάδα γνωρίζει μία πρωτοφανή δημογραφική κρίση η οποία θα οδηγήσει τον πληθυσμό της στα επόμενα τριάντα χρόνια σε ιστορικά χαμηλά νούμερα, της τάξεως των 6.5 έως 8 εκατομμυρίων Ελλήνων, σύμφωνα με μελέτες της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Η δαμόκλειος σπάθη της υπογεννητικότητας επιβάλλει την θέσπιση κινήτρων αλλά και παροχών στήριξης της ελληνικής οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και των γεννήσεων, όχι μόνο για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους, αλλά και για το πρώτο και δεύτερο παιδί.

Βρισκόμαστε δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ αναφορικά με την εφαρμογή πολιτικών για τη στήριξη της μητρότητας και των γεννήσεων και σε αυτό οφείλουμε να εργασθούμε άμεσα υιοθετώντας πολιτικές προστασίας και στήριξης της μητρότητας.

Μια μέρα σαν την σημερινή, η σκέψη μας ταξιδεύει και στις μητέρες που δεν βρίσκονται πια κοντά μας και λείπουν από τη ζωή μας, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αγάπη τους, την ανιδιοτελή προσφορά τους και την απέραντη στοργή τους.

Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, να είναι πάντα γερές και ευτυχισμένες! Με την ελπίδα πως μέσα από τις προσπάθειες και τους αγώνες μας θα δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα κόσμο καλύτερο.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News